Mască cu cacao şi miere- pentru păr

E un produs foarte bogate în substanţe care hrănesc rădăcina părului în profunzime,ceea ce se va reflecta asupra părului uscat şi degradat. Masca va reda supleţe şi strălucire părului tern,şi îi va accentua culoarea! Se aplică doar pe părul închis la culoare.

Ingrediente (pentru păr lung):

-2 linguri de miere

-2 linguri de smântână grasă

-2 linguri de cacao

-2 linguri de ulei de măsline (sau ceva mai mult,dacă ai părul foarte uscat).

Amestecă toate ingredientele într-un bol,până obţii o textură cremoasă. Aplică pe părul umezit în prealabil,pe şuviţe groase,de la vârfuri spre rădăcină. Când ai terminat,acoperă părul cu folie transparentă alimentară,şi lasă produsul să acţioneze timp de 30 de minute. Spală apoi părul cu un şampon de plante şi clăteşte.

 

Mască cu ciocolată neagră şi ulei de nucă de cocos – pentru ten

Ingrediente:

-50 g ciocolată neagră bio

-1 g de ulei de nucă de cocos solid

-2 picături de ulei esenţial de Geranium (muşcată)

-opţional,o lingură de apă de de trandafiri

Într-un bol de inox,pune ciocolata şi uleiul de nucă de cocos şi topeşte-le pe bain-marie. Lasă să se răcească un pic,adaugă uleiul esenţial de muşcată (care are un efect puternic antiîmbătrânire). Atenţie,temperatura amestecului în care se adaugă uleiul esenţial nu trebuie să depăşească 40 grade Celsius,altfel acesta îşi pierde proprietăţile.

Întinde masca pe faţă,evitând zona ochilor şi a gurii.  Lasă 10-15 minute,clăteşte cu apă călduţă. Apoi,aplică cu o dischetă un pic de apă de trandafiri,cu rol astringent şi calmant.


Citeşte şi:

Trucuri de machiaj care ascund imperfecţiunile

Noul statut al sprâncenelor


Mască cu cacao şi ulei de măsline- pentru ten

Miroase frumos... şi-ţi hrăneşte tenul!

Ingrediente:

-2 linguri de cacao pudră

-1 lingură de smântână

-1 linguriţă de ulei vegetal (de măsline,de argan)

Amstecă bine toate ingredientele şi aplică masca în stratgros,pe faţă,ocolind ochii şi gura. Lasă timp de 20-30 minute,clăteşte apoi cu apă călduţă.