Lămâia acţionează ca un agent natural de curăţare,fiind indicată pentru îndepărtarea impurităţilor de la nivelul porilor. Este benefică pentru toate tipurile de ten deoarece lasă pielea tonifiată şi reîmprospătată.

Măşti cu lămâie pentru ten - Mască pentru ten gras

Într-un bol amestecă patru linguri de făină albă,patru linguri de iaurt si o lingură cu zeamă de lămâie până când amestecul se transformă într-o pastă.  Aplic-o cu vârful degetelor pasta pe întreaga faţă evitând zona ochilor. Las-o să acţioneze timp de 15-20 de minute. Spală-te pe faţă cu apă caldă până ce îndepărtezi masca,iar la sfârşit clăteşte-te cu apă rece. Această mască are proprietăţi antiinflamatoare şi calmante.

Mască pentru ten normal

Stoarce o jumătate de lămâie într-un vas,adaugă un galbenuş de ou şi amestecă bine. Întinde masca pe faţă şi gât şi las-o să acţioneze timp de 30 de minute. Pentru a o îndepărta,spală-te cu apă caldă şi foloseşte un prosop să usuci tenul. Este indicat ca la final să te clăteşti cu apă rece pentru a închide porii. Masca este potrivită persoanelor care doresc o mască hidratantă şi antibacteriană.

Măşti cu lămâie pentru ten - Mască pentru ten mixt

Din două linguri de zahăr brun,patru linguri de miere şi două linguri de lămâie poţi prepara o mască cu proprietăţi exfoliante şi hidratante. Amestecă compoziţia până se leagă şi aplic-o pe tenul curat. Pentru un plus de hidratare poţi adauga şi o linguriţă de ulei de migdale.Lasă masca să acţioneze 15-20 de minute. Spală faţa cu apă caldă,iar la sfârşit foloseşte apă rece pentru a închide porii.