Punctele negre, cunoscute şi sub numele de comedoane deschise, se formează prin acumularea de sebum şi de celule moarte în pori. Apar în special la persoanele cu tenul gras. Sub influenţa oxigenului din aer, dopurile de sebum suferă o reacţie chimică, care duce la apariţia culorii negre, tipice. Dacă te supără inesteticele puncte negre, prepară câteva măşti pentru faţă care promit să le înlocuiască cu succes pe cele din comerţ.

Mască cu turmeric

Amestecă o linguriţă de praf de turmeric (curcuma) cu o linguriţă de ulei de migdale, 2 linguriţe de făină şi un pahar cu lapte. Mixează ingredientele până obţii o compoziţie omogenă. Înainte de a aplica masca pe faţă, fă o baie de aburi pentru a dilata bine porii. Lasă apoi masca să acţioneze 45 de minute şi clăteşte cu apă caldă. Punctele negre se vor estompa iar pielea va rămâne catifelată. Poţi aplica acest tip de mască de 2 ori pe săptămână.

Mască cu albuş şi lămâie

Bate un albuş şi aplică-l pe faţă. Când simţi că s-a uscat şi te strânge pielea, îndepărtează-l cu apă caldă, apoi aplică suc de lămâie pe zona respectivă. Porii se vor micşora iar pielea va deveni mai strălucitoare. După folosirea acestei măşti este de preferat să eviţi expunerea la soare.

Mască cu drojdie şi lamâie

Amestecă un plic de drojdie uscată cu 4 linguriţe de lămâie. Lasă compoziţia deoparte 10 minute, înainte de a o folosi, apoi aplic-o pe faţă în zona cu puncte negre. Las-o să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte cu apă rece. Această mască are acţiune dublă, estompând punctele negre şi acţionând asupra porilor dilataţi.

Bine de ştiut!

Nu te duce niciodată la culcare fără să te demachiezi, dacă vrei să previi apariţia acneei.

Dacă suferi de cuperoză – vinişoarele roşii care apar pe pomeţi - , baia de aburi este contraindicată.