Mitul nr. 1:Toaletele sunt mai murdare ca scaunele din autobuz

Cercetările arată că stafilococul auriu meticilino-rezistent – un agent patogen care e rezistent la diverse tratamente,chiar şi la antibioticele de ultimă oră- poate supravieţui o săptămână pe scaunele sau pe barele de susţinere din transportul în comun,faţă de 4 zile în toalete.

  • Ce poţi să faci:Spală-te pe mâini după ce ai folosit mijloacele de transport în comun şi dezinfectează mâinile cu alcool.

 

Mitul nr. 2:Butoanele de la aragaz sunt cele mai infestate

Studiile arată că nu butoanele de la aragaz sunt locul cel mai plin de microbi din bucătărie,ci spatulele din cauciuc sau bureţii de bucătărie care nu sunt schimbaţi des. La spatule,germenii se „cuibăresc” la îmbinarea dintre partea de cauciuc şi mâner.

  • Ce poţi să faci:Detaşează spatula şi spală separat,apoi clăteşte în oţet. Procedează la fel cu bureţii de bucătărie:după fiecare folosire,spală-i bine cu detergent de vase şi clăteşte,şi ţine-i din timp în timp câte 10 minute în soluţie de oţet . Înlocuieşte-i de îndată ce capătă un aspect învechit sau chiar mai des – o dată la 2 săptămâni.

Citeşte şi:

Cum tratezi corect bronşita

Plante care-ti pot afecta sarcina


Mitul nr 3:Servietele pentru vase sunt mai curate ca bureţii

Cârpele au capacitatea de a reţine mai bine germenii,iar cârpele umede sunt mediul ideal pentru înmulţirea agenţilor parogeni.

  • Ce poţi să faci:Foloseşte bureţi pentru spălarea vaselor,şi prosoape/serviete separate pentru uscarea vaselor,pentru a te şterge pe mâini şi pentru a curăţa suprafeţele. Când speli servietele,foloseşte înainte de clătier soluţie de clor sau oţet,pentru a omorî germenii.