Imediat după ce te-ai trezit

Explicaţia constă în faptul că în acele momente nivelul adrenalinei şi al altor hormoni de stres creşte,ceea ce duce la o tensiune arterială ridicată. Sângele este mai gros si circulă mai greu prin vene,întrucât organismul este deshidratat. Astfel,întreaga presiune este exercitată asupra inimii.

Din acest motiv este indicat să te trezeşti cât mai încet şi nu să te ridici deodată din pat. Şi câteva exerciţii uşoare de dimineaţă sunt de ajutor în aceste momente.

La început de săptămână

20% din infarcturi se produc luni dimineaţa. Se pare că oamenii sunt atât de stresaţi şi de deprimaţi că trebuie să se întoarcă la lucru,încât riscul de atac de cord creşte.

Ideal este să te relaxezi cât poţi de mult duminica,fără să leneveşti prea mult în pat,deoarece luni dimineaţa te vei trezi mai obosit,acesta fiind un alt factor de risc.

După o masă copioasă

O masă bogată în calorii poate avea un impact negativ asupra inimii tale. Grăsimile îngroaşă sângele,ceea ce-i face dificilă circulaţia prin vene şi artere.

Acest lucru predispune la formarea de cheaguri de sânge,crescând riscul de apariţie atât a atacurilor de cord,cât şi a celor cerebrale. O aspirină pe zi previne îngroşarea sângelui.