Lactatele sunt mereu la datorie şi devin,că de fiecare dată,cel mai puternic aliat al unui organism puternic şi sănătos în faţa acestui anotimp capricios!

Iată 3 dintre motivele esenţiale pentru care lactatele sunt ajutorul ideal de care are nevoie organismul toamna!

1. Alungă astenia de toamna

Lactatele sunt cele mai bune prietene ale stării de bine. Conţinutul crescut de calciu şi alte substanţe nutritive din lapte,iaurt,brânză,caşcaval,urdă şi alte lactate ajută la combaterea depresiei şi a melancoliei din sezonul rece. Gândeşte-te numai la feliile de pâine prăjită alintate cu un strat generos de unt şi dulceaţă de fructe sau la pizza aburindă pe care nu te mai saturi să presari brânzeturi diverse. Caşcavalul sau urda rămân întotdeauna alegerile ideale pentru cele mai gustoase şi sănătoase reţete de sezon!

2. Întăresc sistemul imunitar

Când imunitatea tinde să scadă în zilele reci de toamna,lactatele bogate calciu,vitamine şi alte minerale o ridică la loc,rapid şi fără prea mult efort. Caşcavalul,urda şi untul,combinate cu legume sau fructe în reţete delicioase şi hrănitoare,sunt doar câteva dintre lactatele care îţi întăresc imunitatatea şi îţi protejează organismul împotriva infecţiilor de sezon.

3. Energizează organismul

Oboseala,stresul şi frigul care se lasă treptat peste întreaga natură sunt trei dintre cele mai mari pericole pentru sănătatea ta în sezonul de toamna. Te predispun la boli de inima,cancer,infecţii,obezitate,diabet şi alte afecţiuni periculoase. Ţine piept efectelor nocive ale epuizării fizice şi surmenajului intelectual cu ajutorul lactatelor.

Fii creativ şi isteţ în modul în care le strecori în meniul tău,pentru a nu te plictisi prea uşor de ele! Alege întotdeauna reţete sănătoase,preparate cu ingrediente cu conţinut energetic ridicat.

Pont:Combină caşcavalul clasic de la Koliba cu paşte în savuroasele macaroane cu brânză de care nu te saturi niciodată în anotimpurile reci. Nu uita nici de urda Ricoletka ş untul din gama Koliba,îmbinate cu ouă şi lapte în plăcinte ori tartele delicioase de sezon.