Multe dintre problemele digestive obişnuite pot fi combătute cu uşurinţă doar prin corectarea dietei. Nu e nevoie să alergi la farmacie când ai la îndemână alimente extraordinare cum sunt cele fermentate. Este vorba despre lactate ca „banalul“ iaurt,dar şi despre lapte bătut,sana,chefir,brânzeturile fermentate cum sunt brânza de burduf sau caşcavalul.

Acestea au trecut printr-un proces de fermentare controlată,iar secretul lor îl reprezintă probioticele,bacterii „bune“ care reechilibrează flora intestinală,reduc formarea de gaze la nivelul intestinelor,prin urmare previn şi apariţia balonării.

Combat balonarea

Potrivit fundaţiei  americane Weston A. Price Foundation,putrefacţia alimentelor nedigerate complet,care cauzează apariţia unor substanţe toxicepentru organism şi a balonării,este inhibată de acidul lactic. Zaharurile şi amidonul din legume sunt transformate exact în acest tip de acid,în prezenţa lactobacililor aduşi de alimentele fermentate.

Asigură o digestie bună

Sunt încă cercetate tainele prin care alimentele bogate în probiotice,precum cele fermentate,reuşesc să menţină sănătatea digestivă. Cert este că ele ajută la o mai bună asimilare a elementelor nutritive din alimentaţie,readuc echilibrul pierdut al pH-ul digestiv şi stimulează producerea de enzime digestive. În plus,cresc imunitatea prin faptul că alungă bacteriile dăunătoare.

Îţi aduc un plus de vitamine

Ingredientul secret al hranei fermentate,probioticele,îmbunătăţesc absorbţia de minerale cum este calciul. Mai mult,ajută la producerea şi sintetizarea de vitamine cu rol important în prevenirea problemelor digestive,în absorbţia grăsimilor (K,complexul de vitamine B),dar şi de acizi graşi omega-3,acid folic.