Are multă vitamina C

Bea cel puţin 2 pahare de suc ​​de portocale proaspăt,în fiecare zi,pentru a creşte concentraţia de vitamina C din organism cu 45% – 65%. Vitamina C este o vitamină esenţială,care nu poate fi sintetizată de organismul uman. Este un antioxidant care protejează organismul împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi.

 

Stimulează sistemul imunitar

Datorită conţinutului său ridicat de vitamina C,sucul de portocale poate fi un ajutor de nădejde în creşterea imunităţii. Cu alte cuvinte,este potrivit mai ales în sezonul rece,pentru a te feri de răceli şi alte virusuri.

 

Protejează împotriva inflamaţiei

Aportul de alimente bogate în grasimi şi glucoză induce dezvoltarea de reacţii inflamatorii în organism,iar acestea sunt un factor-cheie pentru dezvoltarea rezistenţei crescute la insulină,o cauză comună a aterosclerozei,rigidizarea pereţilor vaselor de sânge (cauzate de depunerile de grăsime) şi a diabetului de tip 2.

Un consum constant de suc ​​de portocale,împreună cu un conţinut ridicat de grăsimi şi alimente bogate în carbohidraţi previne apariţia inflamaţiei în organism,ceea ce,implicit,previne dezvoltarea aterosclerozei şi rezistenţei la insulină.