Este un rozător sociabil

Poate că la prima vedere nu-ţi va plăcea la fel de mult ca un hamster,din cauza cozii şi a lungilor lui lăbuţe din spate,dar un gerbil este sociabil,curios şi jucăuş. Are nevoie de atenţie,iar un copil i-o oferă din plin. Abia aşteaptă să fie scos din casa lui,să fie mângâiat şi chemat la joacă. Gerbilul este potrivit şi pentru persoanele ocupate. Dacă are destul spaţiu de joacă sau un companion gerbil de acelaşi sex,se va distra de minune.

Nu este greu de îngrijit

Odată luată hotărârea de a avea un gerbil ca animal de companie,alege-i un acvariu,nu o cuşcă aşa cum au hamsterii,o adăpătoare pentru apă şi vase pentru hrană. Fiind animal de deşert,gerbilul nu pierde multă apă,deci urinează mai rar. De aceea,nu va fi nevoie să-i faci curat în acvariu şi să-i schimbi rumeguşul decât o dată pe săptămână.

Gerbilul nu e pretenţios la mâncare

Dacă îi pui la dispoziţie un amestec variat de seminţe şi vegetale proaspete,va fi mulţumit şi sănătos. Totul e să nu-i umpli vasul decât atunci când a terminat toate seminţele din bol. Altfel,va alege numai pe acelea care îi plac mai mult şi va ajunge la un deficit de proteine,ceea ce îl poate îmbolnăvi. În ceea ce priveşte apa,are nevoie de ea,pentru că nu obţine necesarul zilnic din alimente. Nu uita să-i pui apă proaspătă în fiecare zi!

Ştiai că...

... gerbilul trăieşte până la patru-cinci ani,deci mai mult decât un hamster?