Poate că până acum le considerai extravagante,greu de purtat la orice oră din zi,pretenţioase. Sunt piese vestimentare care,cu siguranţă,vor atrage atenţia asupra ta,pentru că în acest sezon moda e mai îndrăzneaţă ca în oricare altul. Trebuie doar să îndrăzneşti şi tu!

Capa

A revenit în tendinţele iernii 2011-2012,iar elementele de noutate sunt cusăturile vizibile şi materialele groase. E ideală pentru un look casual chic şi poate fi combinată cu cele mai banale obiecte vestimentare,precum o pereche de blugi uzaţi,şi cu cele mai comode botine. Dar trebuie să ai grijă la un aspect:capa îţi adaugă volum în zona şoldurilor,din cauza formei de trapez. Pentru un efect de subţiere,e de preferat să nu porţi pantaloni largi dacă îmbraci în partea de sus o capă. Alege pantalonii slim,colanţii,jeanşii drepţi sau o fustă dreaptă,cât mai strânsă pe corp.

Gulerul Claudine

În această iarnă,gulerul pare răsfăţatul designerilor. Gulerul-cravată,gulerul de blană sau şi mai celebrul guler Claudine dau farmec oricărei ţinute. În nuanţe de alb,negru sau cu model leopard,gulerul poate fi adăugat şi unei bluze,şi unui tricou,dar şi unui pulover sau unei rochii elegante,pentru că se potriveşte oricărei ţinute,adăugându-i o tuşă smart şi,în acelaşi timp,feminină. Reţine,însă,că gulerul Claudine nu se potriveşte oricărei persoane,pentru că nu avantajează deloc un gât scurt şi gros.

Pantalonii slim,din piele

Sunt o combinaţie între două tendinţe care au dominat moda în ultimii ani:pantalonii slim şi colanţii din piele. În această iarnă,pantalonii slim din piele nu sunt consideraţi o extravaganţă,ei putând fi purtaţi în combinaţii inteligente la orice oră din zi. Nu sunt recomandaţi,totuşi,pentru ţinutele office,nici pentru ieşirile în locuri cu un drees cod prea puţin permisiv,cum sunt opera sau teatrul. Dar pentru orice altfel de ieşiri,îi poţi purta fără griji,convinsă fiind că respecţi una dintre principalele tendinţe ale sezonului. Ai de ales între nuanţe de negru,kaki,roşu închis. Dacă nu eşti 100% împăcată cu silueta,alege o pereche de pantaloni din piele într-o nuanţă închisă,pentru că acest material nu subţiază,ba dimpotrivă,îţi poate lăsa impresia că ţi-a adăugat unul-două kilograme. Compensează,aşadar,prin culoarea aleasă!