Soluţii lipsite de risc

 

Soluţiile naturale pentru a-ţi păstra memoria sunt cele mai lipsit de risc. Soluţiile de mai jos ajută creierul să funcţioneze mai bine. Nu uita că şi un stil de viaţă sănătos contribuie la o memorie mai bună :somnul suficient,lipsa alcoolului şi tutunului,alimentaţia variată şi echilibrată,exerciţiul fizic zilnic.

 

 

Ginkgo biloba ajută la funcţionarea creierului

 

Planta face obiectul a numeroase cercetări. Principiile sale active sunt moleculele numite ginkgolide,care provoacă dilatarea vaselor sanguine care irigă creierul,ceea ce facilitează oxigenarea şi alimentarea lui.

Cercetătorii arată că,în urma tratamentului cu Ginkgo biloba,capacitatea cognitivă a creierului e ameliorată şi se întârzie îmbătrânirea cerebrală. Extractele standardizate ale plantei trebuie să conţintă 2-5 % ginkgolide pentru a fi eficace.

Specialistul poate să-ţi prescrie cure de 3 luni,cu pauze. Atenţie,însă,extractul poate interacţiona cu alte medicamente –nu-l lua decât la recomandarea doctorului!

 

 

Ceaiul verde protejează neuronii

 

Singurele medicamente existente pentru a trata persoanele de o formă moderată de Alzheimer sunt molecule care împiedică degradarea acetilcolinei,un neurotransmiţător implicat în procesul de memorizare. Ceaiul verde conţine,în mod natural,teanină,un aminoacid care ajută la sintetizarea acetilcolinei. Un alt atu al ceaiului verde este bogăţia sa în antioxidanţi,care protejează neuronii. Ceaiul verde mai conţine şi teină,care protejează capilarele la nivelul creierului.

Bea circa 5 ceşti de ceai verde pe zi. Atenţie,ceaiul verde conţine tanini,care pot împiedica absorbţia intestinală a fierului. Prin urmare,îl bei cu 2 ore înainte sau după masă.

 

 

Rodhiola rosea luptă contra stresului

 

Numită şi „gingseng de tundră”,planta conţine o substanţă care are efect asemănător dopaminei – hormonul plăcerii,esenţial pentru a induce o stare de bine. Prin urmare,administrată sub formă comprimate sau sub formă lichidă,100 mg dimineaţa şi seara,în cure de 3 săptămâni,alungă stresul,  induce o stare de relaxare şi stimulează atenţia,învăţarea şi memoria.