Anghinareaeste cunoscută pentru facilitarea digestiei prin secreţia biliară,favorizând eliminarea sucurilor biliare în duoden.Datorită conţinutului bogat în substanţe active precum didepside,acizi clorogenici şi flavonoide,anghinarea ajută la reducerea colesterolului în organism,stimulează ficatul să secrete suc biliar şi contribuie la regenerarea celulelor hepatice,fiind şi un bun diuretic.

Amurariulare proprietăţi hepato-protectoare prin care celulele hepatice sunt protejate de acţiunea substanţelor toxice.

Având un conţinut bogat în silimarină,aminoacizi,lipide şi acid fumaric,amurariul este indicat în tratamentul afecţiunilor inflamatorii ale ficatului,hepatitelor acute sau cronice,cirozei hepatice şi în diverse intoxicaţii care afectează celula hepatică.

Frunzele de măslinsunt deosebit de bune pentru că sunt bogate în oleuropeină,un compus a cărui valoare derivă din faptul că este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali ce împiedică depunerea colestorolului „rău” pe artere şi previne îmbătrânirea prematură a celulelor.

De asemenea,proprietăţile frunzelor de măslin au un efect important în împiedicarea procesului de oxidare a organismului,ajută şi stimulează digestia,reglând totodată şi tensiunea artereiala.