Mentă

 

Are acţiune antibacteriană şi antiinflamatoare. Fă inhalaţiicu ulei esenţial de mentă,care îţi va descongestiona căile respiratoriişi te va ajuta să elimin excesul de mucus. Într-un recipient cu deschidere mare varsă apă clocotită. Adaugă 3-4 picături de ulei esenţial de mentă. Acoperă-ţi capul cu un prosop,apleacă-te cu atenţie deasupra vasului şi inhalează vaporii,timp de 5-10 minute,apoi suflă-ţi nasul fără a forţa. Repetă de mai multe ori pe zi.

 

 

Usturoi

 

Conţine quercitină,un antihistaminic natural. Usturoiul are şi proprietăţi antibiotice,antibacteriene,antivirale şi de stimulare a imunităţii. Consumă usturoi crud zilnic (2-3 căţei de usturoi),sau adaugă-l în mâncăruri. Dacă ştii că suferi de alergii sezoniere,ia suplimente pe bază de usturoi în perioadele critice. Cere sfatul unui specialist pentru un dozaj corect.

 

 

Urzică

 

Urzicile au proprietăţi antihistaminice şi antiinflamatorii. Într-o cană cu apă clocotită adaugă o lingură de urzici uscate. Acoperă şi lasă la infuzat 5 minute. Strecoară şi adaugă puţină miere în lichidul călduţ. Bea de 2-3 ori pe zi până ce simptomele se atenuează sau dispar. La recomandarea specialistului,ia suplimente cu urzică,600 mg/zi,timp de o săptămână. Atenţie,urzica nu e recomandată gravidelor şi copiilor mici!