1. Problemă:Clorul din piscină este foarte dăunător pentru podoaba capilară


Soluţie:Înainte de a intra într-un astfel de mediu,spală bine părul şi abia apoi poţi înota liniştită. Acest obicei sănătos va bloca absorbţia clorului. De asemenea,aplică un balsam intens hidratant atunci când ieşi din apă. Căldura soarelui va ajuta produsul să penetreze firele,să le hidrateze şi să formeze o peliculă protectoare care va întări structura podoabei capilare.

Sfat:Dacă ai părul roşcat sau blond,este indicat să porţi o cască de protecţie,pentru a evita degradarea şi decolorarea firelor.
 

2. Problemă:Părul se murdăreşte mai repede în sezonul cald din cauza nisipului şi a transpiraţiei. În plus,pare lipsit de vitalitate.
 

Soluţie:Spală părul mai des decât în restul anului şi foloseşte un şampon special destinat tipului tău de păr,care să hidrateze şi să cureţe firele şi scalpul fără să le agreseze. De asemenea,cel puţin o dată pe săptămână,aplică o mască de păr hidratantă,fie din comerţ,fie preparată în casă.

Pont:Pentru a reda strălucirea părului deteriorat,combină o lingură de miere de albine şi jumătate de pahar cu lapte gras,lasă să stea 15 minute pe păr şi apoi spală-te pe cap cu apă călduţă.
 

3. Problemă:Ţi se usucă părul şi se despică mai repede decât în mod normal.


Soluţie:Razele ultraviolete agresează structura firului de păr,aşa că este bine să foloseşti un balsam de păr cu factor de protecţie UV. În plus,limitează pe cât posibil folosirea plăcii,a uscătorului şi a ondulatorului în această perioadă,deoarece firul de păr este mai sensibil decât în restul anului.

Truc:Protejează părul de radiaţiile ultraviolete acoperindu-l cu eşarfe şi pălării de vară.