Tratament cu ulei de măsline

Fiind unul dintre cele mai bune produse naturale de a îngrijire a pielii,uleiul de măsline poate face minuni. Hidratează pielea extrem de crăpată,cum ar fi cea de pe coate,acţionează ca un demachiant şi înmoaie cuticulele. Atunci când simţi că „pielea te ţine“,poţi pune pe o dischetă câteva picături de ulei de măsline şi să masezi uşor zonele cu probleme. Lasă să acţioneze 15-20 de minute,după care clăteşte cu apă caldă.

Citeşte şi:

Află ce mască de faţă ţi se potriveşte

Masca cu miere îţi redă frumuseţea

Exfoliază pielea cu iaurt şi papaia

Deschidratarea tenului poate apărea şi dacă foloseşti produse de exfoliere agresive. Le poţi înlocui cu alternative mai blânde,care să acţioneze delicat asupra pielii tale. Cel mai recomandat este iaurtul,în special cel grecesc,deoarece îndepărtează stratul de celule moarte şi hrăneşte celulele în profunzime. Mai poţi încerca şi masca cu papaia,întrucât enzimele din conţinutul pulpei vor lăsa pielea fină.

Mască intensiv hidratantă cu miere

Este un truc folosit încă din cele mai vechi timpuri. Un strat fin de miere pe buzele crăpate le va lăsa moi şi catifelate,dar poate fi utilizată şi pentru călcâie sau coate.