3 reţete cu peşte – Ruladă cu ton

4 porţii,

Dificultate mică

Pregătire: 30 minute; prăjire: 15 minute; coacere: 30 minute.

Ingrediente: 1 praz, 600 g piept de pui, 2 linguri capere murate, 130 g ton în ulei, 4 linguri ulei de măsline, 150 ml vin alb, sare, piper.

  1. Se spală prazul, se desface în foiţe partea verde şi se opăreşte. Se scurge şi se lasă să se răcească. Se spală carnea, se usucă şi se bate uşor cu un ciocan de şniţele. Se condimentează cu sare şi piper.
  2. Se scurge tonul de ulei. Se întind pe carne caperele tocate, se pun prazul şi tonul. Se rulează şi se prinde cu scobitori.
  3. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjeşte rulada pe toate părţile. Se toarnă vinul peste ea şi se introduce în cuptor pentru 30 minute. Se mai unge cu sos din când în când, iar dacă scade sosul, se mai poate pune puţină apă.

Citeşte şi: Somon la cuptor cu dovlecei, scăldat în zeamă de lămâie cu ierburi aromatice

 

3 reţete cu peşte – Chiftele cu sos tartar

4 porţii,

Dificultate mică

Pregătire: 40 minute; prăjire: 20 minute;

Ingrediente: 500 g file de peşte, 150 g somon, 1 cartof potrivit fiert, 1 ceapă potrivită, 1 ou, 3 căţei de usturoi, 50 g făină, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 legătură de mărar verde, sare, piper, pesmet, ulei pentru prăjit. Pentru sosul tartar: 2 gălbenuşuri fierte tari, 100 ml ulei, 1 lingură ceapă albă tocată, 1 linguriţă muştar iute, 1 linguriţă zeamă de lămâie, 1 castravete murat în oţet, sare, piper.

  1. Se trec prin maşina de tocat fileul de peşte şi cartoful fiert. Se taie mărunt ceapa, verdeţa, se zdrobeşte usturoiul şi se amestecă toate într-un castron. Se adaugă somonul tăiat bucăţi, oul bătut uşor, făina şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.
  2. Se modelează cu mâna chiftele din compoziţia preparată, se trec prin pesmet şi se prăjesc, în ulei bine încins, pe ambele părţi. Se scot pe prosoape absorbante pentru a îndepărta grăsimea în exces.
  3. Se prepară o maioneză din cele două gălbenuşuri fierte tari, ulei, muştar, sare, piper şi zeamă de lămâie. La maioneză se adaugă ceapa şi castravetele, tocate mărunt. Sosul tartar se serveşte în sosieră alături de chiftelele de peşte.

Citeşte şi: Mâncare de praz cu măsline şi curcan. Un preparat de-ţi lingi degetele

3 reţete cu peşte – Aperitiv apetisant cu ton

4 porţii,

Dificultate mică

Pregătire: 20 minute; fierbere: 10 minute;

Ingrediente: 4 cartofi, 200 g fasole verde, 100 g rucola sau salată verde, 4-5 roşii cherry, 1 conservă cu ton bucăţi. Pentru sos: 3 linguri ulei, pătrunjel verde, 2 linguri zeamă de lămâie, sare, piper.

1 Se fierb cartofii cu tot cu coajă în apă cu sare, se scurg şi se curăţă. Salata se spală, se scurge de apă, se aşază într-o salatieră mare şi peste ea se pun cartofii tăiaţi felii.

2. Se fierbe fasolea verde în apă cu sare, se scurge şi se adaugă în salatieră.

3. Se mai adaugă roşiile cherry tăiate în sferturi şi se asezonează salata cu sosul preparat din ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust, şi pătrunjelul tocat mărunt. Se serveşte garnisită cu bucăţi de ton scurse de zeama în care au fost conservate.