Ca şi pielea,buzele au nevoie de o îngrijire specială pe perioada sezonului rece. Mai ales că ele se usucă şi se crapă mult mai repede din cauza temperaturilor scăzute,balsamul te ajută să le hidratezi corespunzător. În multe din cazuri,produsele destinate îngrijirii buzelor pe bază de ingrediente naturale din comerţ costă destul de mult,de aceea prepararea lor în casă nu numai că este mult mai puţin costisitoare,dar îţi oferă şi posibilitatea să adaugi ingredientele după bunul plac.  

 

1. Balsam de buze făcut în casă - Mierea hidratează eficient

Pe lângă faptul că are un gust delicios,balsamul pe bază de miere nu numai că hidratează intens buzele şi le catifelează. Pentru prepararea lui ai nevoie de:10 g de ceară de albine,30 ml de ulei de jojoba şi o linguriţă de miere. Pui ceara şi uleiul de jojoba într-un vas pe baie de aburi,laşi până se topeşte,după care adaugi mierea puţin încălzită. Amesteci bine ingredientele şi pui compoziţia în cutiuţe mai mici. Poţi folosi balsamul după ce s-a întărit complet.   

 

2. Cacao,pentru catifelare

O altă variantă de balsam de buze pe care o pregăteşti uşor la tine acasă este cea cu cacao. Ai nevoie de 3 linguri de ceară de albine,1 linguriţă unt de shea,1 linguriţă unt de cacao,1 linguriţă ulei de nucă de cocos. Pentru a obţine o nuanţă ciocolatie poţi să adaugi o linguriţă de pudră de cacao,iar pentru roşu-intens una de pudră de sfeclă. Pui într-un vas pe baie de aburi ceara de albine,untul de cacao,cel de shea şi amesteci până se topesc. Când aproape s-a răcit,adaugi uleiul de cocos,cacaua (pudra de sfeclă) şi omogenizezi. Pui compoziţia în flacoane mici şi foloseşti după ce s-a întărit. 

 

3. Balsam de buze făcut în casă reţetă - Pentru mai mult luciu alege migdalele

Dacă buzele tale sunt mai tot timpul uscate,poţi opta pentru balsamul pe bază de migdale. Acesta nu numai că este cremos,ci catifelează şi dă luciu buzelor. Pentru prepararea lui ai nevoie de 2 linguri de ceară de albine,20 g de ulei de nucă de cocos,1 lingură de miere şi 20 ml de esenţă de migdale. Topeşti ceara pe baie de aburi şi adaugi ulei de cocos. După ce iei vasul de pe foc,pui mierea,esenţa de migdale şi amesteci până obţii o compoziţie cremoasă. Torni balsamul în cutiuţe mici şi laşi până se întăreşte.  

Cura de slăbire cu păpădie