Prin aruncarea unor fructe bogate în nutrienţi,legume şi alte bunătăţi în blender,obţii nu doar un smoothie delicios,ci şi o reţetă de înfrumuseţare,care îţi hrăneşte pielea din interior înspre exterior.

Seminţele de Chia,pentru o piele vizibil mai tânără

Ai nevoie de  1/4 cană căpşuni proaspete sau congelate,1/2 cană afine proaspete sau congelate,1 portocală curăţată,1 banană coaptă,1/2 ceaşcă de iaurt simplu,fără grăsimi,1/2 cană tofu,2 linguri seminţe de chia,1 linguriţă de nectar de agave. Le pui pe toate în blender şi apoi mixezi până ce se omogenizează.

Acest smoothie protejează şi menţine sănătatea membranelor celulare,reduce inflamaţia şi te protejează de efectele nocive ale razelor soarelui. Seminţele de.Chia conţin,de asemenea,o doză sănătoasă de acizi graşi omega-3. Mai mult,fructele din acest amestec ajută la construirea şi întărirea colagenului din piele şi la reconstruirea celulelor pielii,ceea ce va ajuta la reducerea liniilor fine şi va da elasticitate pielii.

Nuca de cocos,pentru repararea pielii deteriorate

Pentru acest smoothie ai nevoie de 120 ml apă,120 ml lapte de migdale neîndulcit,1/2 banană congelată tăiată în bucăţi,1 lingură ulei de cocos,1 lingură de nucă de cocos neîndulcit tocată,4 cuburi de gheaţă. Le mixezi pe toate timp de maxim 20 de secunde.

Grăsimile sănătoase,cum ar fi uleiul de cocos,sunt cruciale pentru o piele perfectă,deoarece,în cazul de faţă,cocosul conţine acid lauric,care are proprietăţi antimicrobiene. Nuca de cocos este bogată şi în vitamina E,care este esenţială pentru menţinerea sănătăţii pielii şi protejarea ei de razele UV. Acest smoothie cu ulei de cocos ajută la hrănirea pielii din interior spre exterior. În plus,cu o aşa băuturărevigorantă,te vei simţi ca în vacanţă în tropice.

Avocado pentru reducerea inflamaţiei

Ai nevoie de 1 piersică medie,coaptă,feliată,2 linguri de avocado tocat,1/3 ceaşcă de căpşuni congelate neîndulcite,3/4 ceaşcă de iaurt simplu fără grăsimi,3 linguri suc de rodie 100% natural,1 linguriţă ulei de seminţe de struguri,1 linguriţă extract de vanilie pură. Aşează toate ingredientele într-un blender şi mixează 15 secunde sau până se omogenizează.

Avocado conţine vitamine precum C,E şi K,care sunt esenţiale pentru o piele sănătoasă. Acesta  tratează pielea uscată sau iritată,fiind un antioxidant foarte puternic. În plus faţă de toate aceste beneficii de înfrumuseţare,avocado conţine glutation,o substanţă care blocheaza în mod specific absorbţia intestinală a anumitor grăsimi care cauzează stres oxidativ-ceea ce duce la deteriorarea pielii,ca urmare a dietelor,alcoolului,fumatului sau expunerii la raze UV.