3 reţete de smoothie-uri pentru micul dejun

1 76226 original jpg jpeg

După ce vei include aceste smoothie-uri în micul dejun, vei avea mai multă energie pentru întreaga zi. Iar vitaminele şi mineralele pe care le asimilează organismul vor stimula metabolismul, vor reduce pofta de mâncare şi vor preveni oboseala care apare după o zi grea de muncă.

Şi, pentru că, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, în cele ce urmează îţi vom prezenta trei reţete de smoothie-uri săţioase şi delicioase, pe care să le bei dimineaţa.

Smoothie cu ghimbir şi mure

Această băutură este sursă bogată de antioxidanţi, vitamine, minerale şi aminoacizi esenţiali. Toate aceste substanţe nutritive îmbunătăţesc productivitatea fizică şi psihică.

Ai nevoie de:

-8 mure

-125 grame iaurt natural

-1 lingură ghimbir ras

-1 lingură miere

Mod de preparare:

Spală murele, pune-le într-un vas împreună cu iaurtul şi ghimbirul proaspăt ras. Blenduieşte-le 2-3 minute. Vei obţine o băutură cremoasă şi delicioasă. Îndulceşte-o cu miere. Se bea la micul dejun sau când îţi este foame.

Smoothie cu kiwi şi căpşuni

Căpşunile, kiwiul şi iaurtul furnizează o cantitate mare de antioxidanţi, probiotice şi fibre. Acest smoothie are capacitatea de a îmbunătăţi digestia, combate oboseala, şi de a-ţi oferi mai multă energie.

Ai nevoie de:

-5 căpşuni, spălate şi tăiate pe jumătate

-1 kiwi curăţat de coajă

-125 grame iaurt natural

-1 lingură seminţe de chia

-1 lingură miere

Mod de preparare:

După ce ai spălat, curăţat de coajă şi tăiat pe jumătate fructele (căpşunile şi kiwiul), pune-le într-un vas împreună cu iaurtul. Procesează-le cu blenderul. La final se adaugă seminţele de chia şi mierea. Amestecă cu o lingură. La fel ca smoothie-ul cu ghimbir şi mure, se bea la micul dejun sau când simţi că îţi este foame.

Smoothie cu lapte de migdale şi pară

Înlocuieşte micul dejun cu acest smoothie delicios, cu ingrediente bogate în vitamina C, potasiu şi proteine, fibre, antioxidanţi şi minerale, care detoxifică organismul, stimulează metabolismul şi îmbunătăţeşte performanţele fizice.

Ai nevoie de:

-2 pere

-200 ml lapte de migdale

-1 lingură unt de migdale

-1 lingură miere

Mod de preparare:

Spală perele, scoate-le sâmburii şi taie-le cubuleţe, apoi pune-le într-un vas împreună cu laptele de migdale, untul de migdale şi mierea. Procesează cu blenderul până obţii o băutură cremoasă. Se bea la micul dejun, alături de o felie de pâine din cereale integrale.

 Credit foto : www.beneficialoevera.it