Ştim cu toţii că musafirii sosiţi pe nepregătite îţi dau uneori mari bătăi de cap! Ca să scapi din încurcătură îţi recomandăm 3 reţete delicate, gata în doar 10 minute! Cât timp invitaţii beau un pahar cu vin, preparatele sunt gata. Iar dacă aşezi de-a lungul mesei un şervet delicat şi o vază cu flori, iar preparatele le serveşti în vase elegante, spre exemplu ramekine, ideale pentru aperitive şi sosuri, vei obţine efect maxim cu minim de efort! 

 

  1. Pastă din cremă de brânză cu bere

Este delicioasă şi o reţetă foarte potrivită pentru serile pe care le petrecem alături de prieteni! Merge perfect cu chipsuri din legume, pentru doamne – o variantă mai delicată - dar probabil bărbaţii le vor prefera cu cartofi prăjiţi sau covrigei şi un pahar cu bere alături. Oricum ar fi servită, reţeta este delicioasă! Şi ţinând cont că două linguri din acest preparat au doar 89 de calorii şi doar 1 g de carbohidraţi, nu trebuie să ai temeri în ce priveşte silueta.

Ingrediente

2 pachete cu cremă de brânză fină (a 200 de g)

1/3 ceaşcă bere (se poate folosi şi fără alcool)

2 ceşti brânză Chedar dată pe răzătoare

2 linguri maioneză

½ cană iaurt grecesc 10% grăsime

1 lingură de muştar

2 fire ceapă verde

½ ceapă roşie tăiată fin

3 căţei usturoi

Sare, piper

2 fire mentă proaspătă (sau pătrunjel)

Mod de preparare

Toate ingredientele se mixează la blender. Preparatul se lasă la frigider înainte de a fi servit.

  1. Cremă de brânză cu nuci pecan dulci-picante caramelizate

Pentru amatorii de combinaţii dulci şi uşor picante iată o reţetă care îi va cuceri! Este o combinaţie interesantă de texturi şi arome pe care te invităm să o descoperi.

Ingrediente

2 pachete cremă de brânză light

1 lingură ceapă tăiată fin

1 căţel de usturoi tocat

2 linguri de unt

2 linguri zahăr brut

1 linguriţă sos Worcestershire

½ linguriţă muştar

½ cană nuci pecan prăjite

Mod de preparare

Crema de brânză o amesteci cu ceapa şi usturoiul, apoi o aşezi într-un vas ramekine. Într-o tigaie încinsă, pui untul, zahărul brut, muştarul şi sosul Worcestershire. Lasă pe foc 4, 5 minute sau până se topeşte zahărul. Ia tigaia de pe foc şi adaugă nucile pecan. Când s-a răcit puţin, toarnă nucile caramelizate peste crema de brânză. Poţi să serveşti preparatul cu biscuiţi fără zahăr.

Nucile pecan sunt excelente pentru sănătatea inimii şi imunitate!

  1. Sos de unt şi lemongrass

Merge de minune cu peşte alb sau fructe de mare şi este uşor de preparat!

Ingrediente

1 tulpină lemongrass

1 căţel de usturoi

½ pachet de unt

225 ml vin alb

Sare, piper alb

Mod de preparare

Tulpina de lemongrass se striveşte, apoi se taie în bucăţi micuţe. Untul se pune la încins, apoi se adaugă lemongrass şi căţelul de usturoi tăiat fin. După câteva secunde se toarnă vinul şi se lasă pe foc până se reduce sosul şi capătă consistenţă. 

 

Sursă foto: Mgg Vitchakorn on Unsplash