De cele mai multe ori, produsele demachiante sunt încărcate cu chimicale care, în timp, distrug celulele pielii şi fac tenul să pară mai obosit şi mai îmbătrânit. Dacă nu eşti sigură de eficienţa lor, încearcă să îndepărtezi machiajul numai cu produse naturale, făcute în casă. Ai la îndemână uleiul de jojoba, un ingredient hrănitor, cu proprietăţi emoliente, care reface structura celulară şi întreţine fermitatea pielii.

Reţeta 1

Ai nevoie de 1 lingură de ulei de jojoba şi 2 linguri de apă distilată. Combină cele două ingrediente, transferă amestecul într-un recipient curat şi agită bine. Foloseşte o dischetă de bumbac şi aplică soluţia pe ten cu mişcări uşoare. În acest fel, vei elimina tot machiajul, fără să simţi senzaţia de usturime.

Reţeta 2

Ai nevoie de 1 lingură de ulei de jojoba şi 1 lingură de apă de trandafiri. Amestecă cele două ingrediente, transferă într-un pulverizator şi aplică pe tenul machiat. Foloseşte un şerveţel demachiant pentru a îndepărta impurităţile şi clăteşte faţa cu apă călduţă.

Reţeta 3

Ai nevoie de 1 lingură de ulei de jojoba, 1 lingură de ulei de migdale şi 4-5 picături de vitamina E. Combină toate ingredientele într-un bol şi, cu ajutorul unei dischete din bumbac, aplică mixtura pe faţă, pe gât şi pe decolteu. Nu numai că va ajuta la demachiere, dar vei simţi tenul mai moale şi mai catifelat. Masează uşor, fără a irita stratul protector al pielii. Clăteşte, apoi, cu apă caldă.

Sursă foto:
www.blog.beautybridge.com