Periaj corporal

Îşi periezi părul sau dinţii. De ce să nu foloseşti o perie şi pentru corp? Japonezele au obiceiul de a-şi peria zilnic pielea corpului,în special seara. Folosesc o perie moale,cu peri naturali,pe care o trec peste pielea uscată,înainte de a face duş sau de a-şi îmbrăca pijamaua.

Dincolo de acest gest bizar pentru europene,se ascunde o raţiune corectă:periajul elimină celulele moarte ale pielii,stimulează circulaţia sanguină şi oxigenarea ţesuturilor,întăreşte sistemul imunitar-şi dă o senzaţie de de bine.

Tehnica de periere e următoarea:se trece peria uşor,de jos în sus,pentru a activa circulaţia sanguină,fără a uita mâinile şi picioarele. Periajul se face numai pe corp,fără a fi practicat în caz de probleme dermatologice.

Măşti cu făină de orez

Făina de orez este apreciată pentru proprietăţile ei matifiante şi absorbante. În plus,este tolerată forte bine de către persoanele cu ten sensibil.

O prepari în felul următor:varsă într-un bol o lingură de făină de orez bio şi un pic de lapte,ca să obţii o pastă omogenă nu foarte lichidă.  Încălzeşte foarte uşor o lingură de ulei de susan,la bain-marie,până ce uleiul devine călduţ. Apoi,cu tuşe fine,aplică uleiul pe faţă. Deasupra,adaugă straturi groase de pastă de orez şi lapte. Lasă să acţioneze timp de un sfert de oră,apoi clăteşte.

Vapori pentru purificare

Pentru un ten purificat,urmează paşii de mai jos:

Încălzeşte o crăticioară cu 1,5 – 2 litri apă. Varsă apa fierbinte (nu clocotită) într-un recipient larg,de lemn sau sticlă. Adaugă o lingură de cimbru – cu efect astringent-şi una de ceai verde – anti-îmbătrânire. Plasează-ţi apoi capul la 20 cm deasupra vasului din care ies vapori. Acoperă capul cu un prosop,ca pentru o inhalaţie. Rămâi în poziţia asta timp de 10-15 minute. Retrage-ţi faţa dacă vaporii şi se par prea fierbinţi. Clăteşte-ţi apoi tenul cu apă,şi trece peste faţă ceai verde în formă de cuburi de gheaţă – ceea ce va strânge porii şi va conferi un efect de lifting.

 

Citeşte şi:

Tratamente naturale pentru ochii tăi

Ceaiul verde,elixirul frumuseţii