Elimină toxinele prin masaj

Pentru a elimina toxinele acumulate pe structura firului de păr este necesar să îi oferi scalpului, cel puţin din când în când, un masaj eficient. Acest lucru va ajuta la stimularea circulaţiei sangvine şi va permite oxigenarea fibrei capilare. Pe părul umed, masează uşor scalpul în timp ce şamponezi. Pe părul uscat, aplică o presiune simultană, care te va relaxa şi îţi va oferi o senzaţie plăcută.

Stimulează creşterea părului

Pentru a stimula creşterea părului, asigură-te că urmezi o dietă bogată în nutrimente, vitamine şi minerale. Include în alimentaţie peşte, avocado şi ulei de măsline şi uită de prăjituri, produse de patiserie şi cele de tip fast-food. Creşterea părului este, de asemenea, încurajată prin consumul de ciuperci şi cereale. Acestea sunt bogate în vitaminele din complexul B.

Învaţă cum să îl protejezi!

Cu timpul, părul devine din ce în ce mai fragil, se rupe şi capătă un aspect tern. De aceea, el trebuie protejat. Asigură-te că îl speli la intervale moderate, astfel încât să nu exagerezi cu produsele chimice şi nu uita să foloseşti întotdeauna mască şi balsam, pentru hrănire. Ai grijă cum îl piepteni, întrucât o perie agresivă îi poate distruge structura. Alege întotdeauna o perie de păr mai lată şi investeşte într-un produs calitativ. Încearcă, mai ales vara, să îl usuci mai rar cu uscătorul şi să optezi pentru uscarea naturală. Cea mai simplă mască naturală pe care o poţi face în casă este cea din 2 linguri de ulei de măsline, un gălbenuş de ou şi zeama de la o jumătate de lămâie. Combină toate cele 3 ingrediente şi mixează-le, după care aplică mixtura pe părul uscat. Lasă să acţioneze 30 de minute şi continuă să îl speli, la fel ca de obicei.

Sursă foto: www.pvhairsalon.com