Pistruii sunt puncte maro,de dimensiuni diferite,care apar la suprafaţa pielii. Ei sunt semne că pielea a fost afectată de expunerea prelungită la razele solare,dar pot fi şi o problemă cauzată de dezechilibrele hormonale sau ereditară.

Smântâna grasă

Acidul lactic din compoziţia smântânii poate decolora pistruii. Aplică smântâna într-un strat gros pe zonele cu probleme şi las-o să se usuce. În loc să o îndepărtezi cu apă caldă,şterge-o cu un prosop curat şi aplică în loc cremă hidratantă. Aceste remediu nu va irita pielea şi nici nu o va usca. În loc de smântână mai poţi folosi lapte gras sau iaurt.


Citeşte şi:

Află cum poţi scăpa de pistrui

Cum scapi de petele de pe piele


Suc de lămâie

Este unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva pistruilor. Stoarce o lămâie şi aplică cu degetele suc pe zonele cele mai afectate. Masează 10 minute pielea cu suc. Lasă să se usuce,după care spală-te cu apă caldă. Repetă acest tratament de două ori pe zi. O altă soluţie este să dizolvi zahăr în suc de lămâie şi să masezi pielea cu acest amestec.

Mască cu miere

Amestecă 2 linguri de miere cu 4 linguri de apă şi încălzeşte amestecul până se topeşte mierea. Aplică masca şi las-o să acţioneze câteva minute. O îndepărtezi cu apă caldă.  La fel de bună este şi masca cu iaurt şi miere în cantităţi egale. Acest tratament trebuie urmat minim o lună.