Gâtul este o zonă foarte expusă la radiaţiile solare, ceea ce poate duce la apariţia ridurilor şi la lăsarea pielii. Din acest motiv, grija ta pentru protecţia pielii din zona gâtului trebuie să fie mare. Există câteva semne de care trebuie să ţii cont atunci când vine vorba despre pielea din zona gâtului.

1.Pierderea elasticităţii

Primul semn al îmbătrânirii este vizibil în zona gâtului, prin pierderea elasticităţii pielii. Nu trebuie să accepţi această schimbare şi să o tratezi ca atare. Există soluţii pentru remedierea acestei probleme.

Exerciţiile de stretching pot aduce mari schimbări. Acestea duc la relaxarea muşchilor feţei şi a gâtului şi ajută la activarea celulelor din jurul gâtului. Acest lucru se întâmplă deoarece se produce colagenul necesar şi efectele sunt vizibile în scurt timp, pielea devenind mai fermă.

2.Piele lăsată sub bărbie

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, produci mai puţin colagen, ceea ce face ca pielea ta să piardă din elasticitate şi fermitate. De asemenea, abilitatea corpului tău de a reţine apă se reduce. Aceste transformări au impact asupra pielii de sub bărbie.

Pentru a evita această problemă, foloseşte cremă de protecţie solară şi în zona de sub bărbie. Poţi începe să iei măsuri de precauţie din timp, pentru a evita aceste transformări. Este recomandată o cremă care conţine estrogen.

3.Liniile orizontale

Aceste linii sunt, de fapt, ridurile apărute în timp. Ridurile pot fi prevenite dar şi estompate prin masaj periodic, creme speciale şi exerciţii dese. Ai grijă de pielea ta în fiecare zi, oferindu-i atenţia cuvenită.

Atenţia pe care o acorzi pielii tale este vizibilă. Este important să nu laşi timpul să îţi lase urme şi să acţionezi din timp, fără întârziere.