Te simţi prinsă ca într-o capcană şi ai vrea să ieşi şi nu prea? Sunt semne că eşti într-o relaţie toxică.

Uneori te face să-l urăşti,alteori îl vrei pentru toată viaţa. Îţi spune căte iubeşteşi în secunda doi te face să te simţi inferioară. Nici tu nu mai ştii ce să crezi. Dacă stai să te gândeşti,nici nu te vezi alături de el peste un an. O să-ţi dau o veste proastă:eşti într-o relaţie toxică şi trebuie să ieşi din ea cât mai repede. Un om care nu ştie să te aprecieze,nu te respectă,uită să te încurajeze şi nu te lasă să evoluezi îţi poate schimba viaţa pentru totdeauna. Nu mai răbda şi renunţă să te mai întrebi:mă iubeşte,nu mă iubeşte,mă iubeşte… Sunt trei indicii care te vor ajuta să-ţi dai seama dacă e cazul să pui punct relaţiei şi să îndrăzneşti să fii fericită!

Ai dubii că încă este atras de tine

Nu ţi-a dat nici măcar un SMS toată ziua şi tu te gândesti că e foarte ocupat? Renunţă să-i mai găseşti scuze şi recunoaşte că începi să te îndoieşti de sentimentele lui. Nici încredere deplină nu mai ai în el. Acestea sunt simptome clare că eşti într-o relaţie toxică şi că trebuie să te salvezi. Eşti puternică,eşti deşteaptă şi frumoasă,ai spiritul umorului şi mulţi bărbaţi s-ar bate pentru tine,dacă ar avea şansa. Ai încredere în tine şi nu mai sta captivă într-o relaţie care îţi aduce doar nefericire şi îndoială. Acestea nu ar trebui să existe,mai ales la început.

Tu oferi totul şi cedezi mereu

Indiferent că mergeţi la restaurant sau petreceţi seara în casă,urmărind un film sau altceva care îi face plăcere,cele mai multe decizii care ţin de timpul amândurora le ia el. Nu pentru că tu nu ştii ce e mai bine pentru voi,ci pur şi simplu aşa îţi da el de înţeles că este mai bine. Dacă începi să observi un astfel de comportament la el,e timpul să te gândeşti să pui punct relaţiei.

Rămâi tu însăţi şi ţineţi aproape prietenii

Partenerul de cuplu va aprecia întotdeauna că ai,pe lângă relaţia în care te implici total,o viaţă a ta. Cu prieteni,cu hobby-uri,cu interese şi dorinţe diferite faţă de ale lui. Un partener de viaţă care nu e posesiv,gelossau pur şi simplu nepotrivit,ştie că trebuie să-ţi respecte intimitatea şi să te încurajeze să fii indepndentă în relaţie. Dacă iubitul tău nu înţelege că trebuie şi este sănătos să-ţi faci planuri şi fără el,e timpul să discutaţi despre viitorul relaţiei voastre. Aminteşte-ţi că meriţi mai mult decât primeşti şi cineva,acolo,îţi poate oferi tot ce ai tu nevoie ca să fii o femeie împlinită.