Menţii legătura cu prietenii vechi

Faptul că încă te mai întâlneşti cu prietenii din copilărie, din perioada liceului sau a facultăţii arată că te pricepi să menţii o relaţie. În momentul în care devii mamă este important să ştii cum să fii aproape de copilul tău şi cum să faci faţă schimbărilor prin care va trece. Potrivit psihologilor, persoanele care au prietenii de lungă durată înţeleg mai bine conceptul intimităţii emoţionale  şi pot fi mai apropiate de copii.

Înţelegi uşor alte puncte de vedere

Un semne că vei fi o mamă bună, conform psihoterapeuţilor, este capacitatea de a vedea lumea prin ochii altor persoane şi de a fi deschisă la perspectiva lor. Exact ca atunci când citeşti o carte bună pe nerăsuflate, chiar dacă viziunea prezentată este total diferită de a ta, tot înţelegi pe deplin ce a vrut să spună autorul. Un părinte bun demonstrează abilitatea de a ţine cont şi de părerea celorlalţi şi de a lua în considerare şi alt punct de vedere, diferit de al lor.

Poti să refuzi un proiect important

Dacă ai refuzat un proiect pe care trebuia să îl faci acasă, e semn că reuşeşti să îţi găseşti timp şi pentru tine, chiar dacă nu este un lucru uşor. Tototdată, a accepta un angajament în plus înseamnă să refuzi automat altceva, cum ar fi o scenă de teatru la care ar participa copilul tău. Învăţând să spui nu unor lucruri care pot părea tentante reprezintă un semn clar că eşti dispusă să faci anumite compromisuri când va apărea un copil şi să pui alte lucruri mai importante pe primul loc.