Pe aceeaşi temă:

Defectele tale,irezistibile pentru el

Trucuri pentru o memorie de invidiat

În sfârşit,avem o scuză „ştiinţifică”. Psihologii au ajuns la concluzia că interesul crescut faţă de capra vecinului sau faţă de de treburile celorlalţi face parte din bagajul nostru genetic şi că este inutil de negat. Ba chiar ne poate aduce şi beneficii nesperate.

Îţi dai seama de motivul unei supărări

La femei,curiozitatea are o importantă componentă emoţională. Pe de altă parte,indiscreţia bărbaţilor se îndreaptă către modalitatea în care funcţionează lucrurile. Dacă vecinul tău şi-a cumpărat o maşină nouă,a slăbit şi arată tot mai bine,pe când soţia lui pare tristă,partenerul tău se va interesa de cât a costat maşina,cât consumă şi ce viteză atinge. În schimb,tu te vei întreba de ce este soţia supărată şi-l vei bănui pe acesta că o înşală. Aşadar,când vecinul va părăsi domiciliul conjugal,tu vei fi pregătită cu batistuţe,o cafea şi vorbe bune pentru ea.

Îţi găseşti adevăraţii prieteni

Uneori,curiozitatea te pune la adăpost de rele,mai ales când surprinzi vreo discuţie în care se vorbeşte urât despre tine. Astfel,poţi afla cum te văd ceilalţi în realitate şi-i poţi lua în vizor pe cei care te bârfesc sau spun lucruri neadevărate despre tine. În plus,curiozitatea te ajută să te pregăteşti înaintea unei discuţii aprinse cu şeful sau cu un coleg de serviciu.

Anticipeziun pericol

Dacă îţi suspectezi partenerul de trădare,îl poţi depista mai rapid dacă te pui să cotrobăieşti printre chitanţe,extrase de cont,mail-uri şi mesajele de pe telefon. De asemenea,indiscreţia te ajută să miroşi pericolul şi pe cei care vor să-ţi facă rău. Asta dincolo de faptul că uneori este distractiv să asculţi şi să citeşti mesaje care nu-ţi sunt adresate.