Experţii SiPro în arhitectură şi design îţi vin în ajutor cu câteva idei pentru conturarea unor stiluri de decor cu personalitate!

 O sufragerie modernă cu influenţe scandinave

„Estetica scandinavă poate fi aplicată în multe spaţii diferite. Dragostea sa de simplitate, elemente naturale şi funcţionalitate este deosebit de ideală pentru o cameră de zi. Livingurile deosebit de organizate şi confortabile, inspirate din stilul scandinav par foarte aerisite şi luminoase. Culorile subtile de alb, bej şi crem sunt puse în evidenţă de pete de culoare precum maro natur, galben muştar sau albastru-gri”, precizează Mariana Petru, arhitect SiPro.

Un punct minunat de plecare pentru a începe un decor scandinav este alegerea texturilor. Lemnul şi cărămizile sunt cunoscute pentru un astfel de stil şi puteţi adăuga şi un covor de iută sub măsuţa de cafea. Pe canapea şi pe scaune se pot pune pături confortabile din lână sau ţesături din in, materialele naturale fiind punctul forte al acestui stil minimalist şi curat.


Canapelele confortabile cu huse deschise la culoare merg minunat cu mese joase de cafea ce au rafturi pentru cărţi şi alte obiecte necesare la îndemână. Pentru un living alb cu combinaţii de gri deschis un covor în nuanţe mov merge de excepţie, în timp ce pielea luxoasă este o altă modalitate de a aduce ideea de materiale naturale şi texturi interesante.

Sufrageriile elegante nu se demodează niciodată

Dacă îţi place stilul clasic şi tot ce este elegant, atunci marele tău avantaj este că acest stil nu se va demoda niciodată! Eleganţa cere câteva mici detalii la care să fii atentă în amenajarea sufrageriei, dar apoi te poţi bucura de ea neschimbată ani întregi! Corpurile de mobilă de calitate, cu elemente sculptate în relief, bibliotecile masive pentru cărţi şi depozitare sunt doar câteva dintre elementele definitorii ale acestui stil. Canapelele mari din acelaşi set cu fotoliile, covoarele întinse şi chiar draperiile, toate trebuie alese cu grijă şi preocupare, pentru un aer cât mai rafinat şi luxuriant.


Alegerea unei tapiţerii de calitate este esenţială, fiind primul lucru care atrage privirea atunci când cineva intră în încăpere. Acestea trebuie să îşi păstreze proprietăţile şi culorile puternice pentru perioade lungi de timp, ceea ce presupune spălări limitate şi grijă la eventualele pete sau distrugeri.  Datorită tratamentului aplicat, materialele îşi păstrează strălucirea şi atingerea fină şi nu este nevoie să fie spălate la maşină sau la curăţătorie mult prea des!

Stilul rustic revine în tendinţe

Dacă eşti pasionată de ideea de relaxare la munte lângă un şemineu aprins, acesta este stilul care ţi se potriveşte! Amenajarea sufrageriei într-un stil rustic confortabil poate fi potrivită atât pentru sezonul cald cât şi pentru cel rece, doar cu câteva modificări de decor. 


Poţi alege un perete cu plută, lemn sau plăci decorative de teracotă şi poţi opta pentru un şemineu făcut pe comandă. Covoarele mici şi pufoase, din blană sau puf sunt şi ele elemente ce nu trebuie uitate în decorul în stil rustic. Tăieturile naturale, lemnul natur, maroul închis sunt accentele care te vor trimite direct cu gândul la cabană de la munte. 

Cel mai bine se potrivesc fotoliile comode din stofă, coşurile de răchită, mesele din lemn natur cu îmbinări brute sau chiar cu modele inspirate din natură, precum cercurile copacului proaspăt tăiat.  Câteva lumânări de decor vor face cu adevărat atmosferă caldă şi primitoare pe care ţi-o doreşti.

Despre SiPro

Cu o echipă formată din designeri profesionişti şi pasionaţi, echipa SiPro a făcut primii paşi în lumea bucătăriilor de lux începând cu anul 1994. Profesionalismul şi calitatea sunt crezul care le-a îndrumat paşii până în ziua de astăzi, iar experienţă acumulată şi pasiunea pentru tradiţional, lemn masiv şi elemente de decor sunt viziunea care face că fiecare produs SiPro să fie unic şi de neegalat. În prezent, aceştia sunt prezenţi în două showroom-uri în Bucureşti (Unirea şi Băneasa), cât şi online pe www.sipro.ro.