3 superalimente care îţi dau energie

1 85194 original jpg jpeg

Pe lângă fructe şi legume, au apărut în atenţia iubitorilor de alimente sănătoase şi seminţele. Chia, cânepa şi quinoa sunt doar câteva din aşa-numitele superalimente care promit să-ţi protejeze şi să-ţi tonifice organismul. Trebuie doar să ştii care sunt cele mai bune pentru nevoile tale.

Mici, dar puternice

Seminţele conţin toate substanţele nutritive necesare pentru a se transforma în plante complexe. Din acest motiv ele sunt foarte hrănitoare. Sunt surse de fibre, dar conţin şi grăsimi sănătoase, minerale şi antioxidanţi. Ajută la scăderea glicemiei, a colesterolului şi a tensiunii arteriale.

Chia, seminţele sacre

image

Cultivate în America de Sud, seminţele chia erau considerate sacre de vechile popoare. Au o aromă uşoară de nuci şi pot fi combinate atât cu mâncăruri dulci, cât şi cu alimente sărate, adăugând textura şi aromă oricărui preparat. Sunt pline de minerale, vitamine, acizi graşi şi reprezintă o sursă naturală de energie.

Cânepa, sursă de Omega-3

image

Dacă vrei să ai o alimentaţie sănătoasă, seminţele de cânepă nu trebuie să lipsească din meniul tău zilnic. Ele conţin necesarul zilnic de acizi graşi nesaturaţi Omega-6 şi Omega-3, care menţin sănătatea inimii. Oferă magneziu, potasiu, fier, calciu, zinc, care întăresc sistemul osos. Nu au efecte adverse şi pot fi consumate de copii, adulţi, bătrâni, sportivi, chiar şi de femeile gravide. Le poţi folosi în salatele de fructe, la prepararea pastelor, a orezului, a supelor cremă. La micul dejun, pune 2 linguriţe de seminţe de cânepă în iaurt şi vei avea energie întreaga zi.

Quinoa, mama cerealelor

image

A devenit cunoscută în ultimii ani ca fiind un superaliment, plin de nutrimente şi uşor de inclus în orice dietă. Quinoa este o pseudo-cereală, cultivată pentru seminţele sale comestibile. În trecut, incaşii o denumeau mama cerealelor iar plantaţiile erau ţinute la mare preţ. Seminţele sale sunt mici, rotunde, tari şi plate, dar prin fierbere devin moi. Au în compoziţie minerale şi vitamine. Prepararea lor seamănă foarte mult cu cea a orezului. După ce le-ai spălat bine, pune apă la fiert, şi când dă în clocot adaugă-le în vas. Lasă-le pe foc până absorb tot lichidul. Poţi folosi quinoa în salate, deserturi, supe, pâine şi în multe alte mâncăruri delicioase.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg