3 surse de antioxidanţi la-ndemână pentru imunizarea de toamnă

1 66091 original jpg jpeg

Sezonul estival se încheie în curând. Ideal este să ne pregătim din vreme pentru temperaturile scăzute şi precipitaţiile care favorizează apariţia infecţiilor respiratorii şi a altor afecţiuni care atacă mai uşor un sistem imunitar slăbit. Din fericire, avem la-ndemână armele potrivite pentru a întări corpul, ca să aibă rezistenţă mai bună în faţa bolilor.

Antioxidanţii sunt substanţe nutritive naturale extrem de importante pentru sănătatea şi frumuseţea organismului.

Aceştia se găsesc în diferite alimente şi băuturi precum fructele (lămâie,rodii,afine),legumele (morcovi,roşii,varză) şi ceaiurile – ceaiurile verde,negru,alb.

2203ded9a24577e6483db81060d2272e jpg jpeg

Însă,există şi alte surse de antioxidanţi,poate mai puţin cunoscute,dar cu siguranţă la-ndemână.

Usturoiul,poate cel mai puternic antioxidant de la noi

Deşi beneficiile usturoiuluipentru sistemul imunitar sunt familiare încă din cele mai vechi timpuri,anumite proprietăţi ale sale încă ne surprind.

Astfel,fitonutrimenţii,nutrimenţi esenţiali pentru sănătate (seleniul,zincul,manganul germaniul),dar şi vitaminele A şi C,fac ca usturoiul să fie un antioxidant puternic,ajutând la eliminarea radicalilor liberi.

Berea este o sursă preţioasă de antioxidanţi

Cunoscută şi sub denumirea de băutură-aliment,bereaare,datorită hameiului,un conţinut semnificativ de antioxidanţi.

Astfel,prin intermediul hameiului,berea capătă valenţe nebănuite,contribuind,dacă este consumată cu moderaţie (maximum două pahare de bere pe zi),la menţinerea stării de bine a organismului.

6c822625425c2d8a001d8cd56209ec6c jpg jpeg

„Hameiul,un ingredient cheie al reţetei de fabricare a berii,este o plantă absolut specială. Mai puţin cunoscut este faptul că,datorită calităţilor sale antioxidante excelente,pe lângă industria fabricării berii,hameiul mai este folosit doar în industria farmaceutică.Tot puţin cunoscut este şi faptul că antioxidanţii din hamei,care poartă denumirea de flavonoide,sunt mai puternici decât antioxidanţii pe care îi putem găsi,de pildă,în citrice. Mai mult,flavonoidele rezistă mai bine în organism decât alte substanţe similare,fiind mai eficienţi şi sporind şi mai mult efectele benefice pentru sănătatea organismului uman“,declară Dr. Corina Zugravu,Preşedintele Centrului de Studii despre Bere,Sănătate şi Nutriţie.

De ce să consumi 4 nuci pe zi

Pe lângă faptul că previn bolile de inimă sau apariţia diabetului,nucile au şi un conţinut de două ori mai ridicat de antioxidanţi în comparaţie cu alte fructe înrudite.

07f55d7d5d4013c677068c7c887c026c jpg jpeg

În plus,dacă acestea sunt consumate zilnic,în stare crudă,beneficiile lor pentru organism vor fi şi mai vizibile,iar un consum de aproximativ patru nucipe zi reprezintă doza ideală antiîmbătrânire.