1. Carne


Dacă mănânci frecvent carne, trebuie să ştii că aceasta conţine multe proteine. Spre deosebire de legume, de exemplu, nu este necesar să mănânci o cantitate mare de carne pentru a acoperi necesarul zilnic de proteine. De asemenea, trebuie să ţii cont să nu depăşeşti cantitatea recomandată de 46 de grame, în fiecare zi.

2. Miezuri de seminţe


Dacă ai optat pentru o alimentaţie vegetariană, una dintre cele mai bune surse de proteine o reprezintă miezurile de seminţe. De exemplu, îţi poţi prepara salate cu: seminţe de dovleac, miezurile de nucă, migdale şi arahide. Ai grijă în schimb să nu le consumi în cantităţi mari, deoarece au foarte multe calorii.

3. Edamame


Edamamele, foarte cunoscute în bucătăria asiatică, sunt o sursă excelentă de proteine, o ceaşcă având aproximativ 16 g. Le-ai putea confunda cu uşurinţă cu fasolea verde, însă acestea sunt de fapt soia verde. Sunt uşor de gătit, dar le poţi consuma şi în stare crudă. În plus, au o mulţime de vitamine, precum vitaminele A, B, C, K, zinc, magneziu, fosfor şi potasiu.