Anumite săpunuri,şampoane şi creme de îngrijire a pielii conţin multe substanţe chimice toxice care accelerează procesul de îmbătrânire. Aşa apar ridurile,mai ales cele din jurul gurii şi a ochilor.

Mai mult,o mare parte dintre acestea conţin substanţe care fac rău hormonilor. Acestea dau peste cap sistemul endocrin normal şi favorizează creşterea în greutate şi formarea celulitei.

Există şi alternative naturale,ieftine care pot înlocui produsele cosmetice (cremele pentru ochi,soluţiile antirid,şampoane,balsamuri şi măşti) care favorizează îmbătrânirea pielii.

 

Primii inamici ai frumuseţii:parabenii

 

Parabenii sunt conservanţi utilizaţi în cele mai multe produse cosmetice de curăţare. Mai bine de 12 studii universitare arată că aceşti parabeni favorizează apariţia cancerului de sân,a colăceilor de pe abdomenşi a grăsimii de pe coapse,precum şi a îmbătrânirii,în special la femeile cu vârste cuprinse între 22 şi 67 de ani.

Poţi opta pentru produsele cosmetice fără parabeni,chiar dacă sunt mai scumpe,ori poţi folosi remedii de casă.

 

Evită nano ingredientele

 

Acestea provoacă distrugerea celulelor pielii,ceea ce favorizează ridarea timpurie şi aprofundarea ridurile deja existente. De regulă,nano ingredientele se întâlnesc în loţiunile antiîmbătrânire pentru piele. Utilizate cu regularitatea,acestea nu te ajută să pari mai tânără,ci din contra,favorizează îmbătrânirea. Mai mult,aceste substanţe se găsesc şi în loţiunile cu protecţie solară.

Dacă vrei să-ţi păstrezi pielea fără riduri,apelează în fiecare săptămână la un remediu pe care-l poţi prepara chiar la tine acasă. Mixează căpşuni,albuşuri şi extract de portocală. Pune amestecul pe ten şi după 10 minute clăteşte cu apă călduţă. Pielea ta va fi mai fină şi mai elastică.

 

Stai departe de parfumul sintetic

 

Adesea etichetate simplu „parfum“,parfumurile sintetice sunt periculoase pentru piele. Când mergi la magazin,citeşte cu atenţie eticheta produsului pe care vrei sa-l cumperi şi caută termenul „fără ftalaţi“. Ftalaţii sunt prietenii celulitei şi a grăsimii corporale. Aceştia perturbă sistemul hormonal,creşte pofta de mâncare,ce duce la acumularea de kilograme.