Caneluţa stimulează creşterea părului

Condurul doamnei sau caneluţa este,fără îndoială,planta cea mai cunoscută în tratamentele capilare. Frunzele plantei conţin din belşug sulf,un element care stimulează creşterea părului,previne căderea lui şi fortifică foliculul pilos.  Pe piaţă există numeroase loţiuni capilare,şampoane şi alte diverse preparate pe bază de caneluţă.

Urzica îmbunătăţeşte circulaţia sângelui

Urzica tonifică pielea capului şi şi papila dermică a foliculului pilos,îmbunătăţind circulaţia sângelului la nivelul scalpului. Pentru îngrijirea părului se foloseşte sucul din frunze,dar este şi mai bine să se folosească rădăcina de urzică,sub formă de şampon sau maceraţii în alcool sau rom.

Cimbrul are acţiune tonică asupra scalpului

Atât cimbrul de câmp,cât şi cimbrişorul au o acţiune tonică şi antiseptică asupra scalpului. Pentru prepararea remediului ai nevoie de un pumn de cimbru la 1 litru de apă. Amestecul se pune la fiert până se reduce la jumătate de litru. Decoctul se aplică pe păr şi pe scalp şi se lasă să se usuce. Părul nu se clăteşte timp de câteva ore.

De asemenea,pentru întărirea firului de păr se recomandă un consum mare de fructe şi legume,deoarece conţin numeroase vitamine esenţiale pentru sănătatea podoabei capilare. În cazul în care carenţele de vitamine sunt mari este indicat să se administreze suplimente.