Migrene

Studiile arată că cei mici pot moşteni migrenele de la mamele lor în proporţie de 70-80%. Cercetătorii sunt de părere că o genă anormală poate cauza dureri de cap severe,iar aceasta poate fi moştenită.

Cancer de sân

Femeile care au genele mutante BRCA1 sau BRCA2 au un risc crescut de a dezvolta cancer de san. Majoritatea femeilor care au o genă mutant vor suferi în tinereţe din cauza cancerului de sân.

Obezitate

Femeile care au două copii ale genei de grăsime FTO au un risc cu 70% mai mare de a suferi de obezitate,spre deosebire de cele care nu au nici o copie a acestei gene.

Rezultatele studiilor arată că doar 4% din fetele cu mame cu greutate normală sufereau de obezitate,în timp ce 41% din fetele care aveau mame supraponderale au devenit obeze.

Boli cardiovasculare

Există o probabilitate mare de a suferi de boli cardiovasculare dacă mama ta are sau a avut probleme cu inima,potrivit cercetătorilor.

Riscul de a suferi de atac de cord,angină pectorală sau accident vascular cerebral creşte cu 20% în cazul persoanelor care moştenesc genele părinţilor bolnavi.