Cu el poţi face fotografii şi filmuleţe pe care să le împărtăşeşti cu cei dragi, căuta informaţii despre vreme sau locaţiile pe care vrei să le vizitezi şi îţi poţi apela cunoştinţele pentru a le pune la curent cu ultimele întâmplări din vacanţă. Cu ajutorul unor aplicaţii, îţi poţi transforma smartphone-ul într-un ghid turistic de buzunar.

Iată câteva recomandări de aplicaţii pe care să le iei cu tine în vacanţă:

Netflix

Chiar dacă eşti în concediu, cu siguranţă nu vrei să ratezi ultimele episoade din serialele pe care le urmăreşti. Şi dacă ţi-ai propus să nu îţi iei laptopul la tine, pentru că ocupă mult spaţiu, îţi poţi transforma smartphone-ul într-un mini-cinematograf, cu ajutorul aplicaţiei Netflix. Îţi recomandăm să ai un telefon cu ecran generos, ca să te poţi uita mai uşor la filmele şi serialele tale preferate. Aplicaţia este disponibilă pe Android şi iOS şi cuprinde o bibliotecă bogată în lungmetraje, documentare, seriale, anime-uri şi multe altele.

Google Maps

Google Maps este aplicaţia care nu trebuie să lipsească din telefonul unei persoane căreia îi place să călătorească. Aplicaţia are o mulţime de caracteristici, însă una dintre cele mai interesante este faptul că îţi oferă posibilitatea stabilirii unei rute, atât cu automobilul, cât şi cu bicicleta, pe jos sau cu transportul public. Pe scurt, dacă vrei să ajungi din punctul A în punctul B, Google Maps îţi va oferi toate rutele posibile, iar tu o vei putea alege pe cea potrivită pentru tine. În plus, poţi explora obiective din apropiere, cum ar fi restaurante, magazine şi atracţii turistice, iar cu ajutorul recenziilor lăsate de alţi utilizatori, îţi poţi face o părere despre o anumită locaţie, înainte de a o vizita.

Outdooractive

Outdooractive este o aplicaţie pe care trebuie să o ai în telefon, dacă eşti pasionată de natură. Fie că îţi place să vezi lumea de pe vârful unui munte sau turele cu bicicleta prin pădure, aplicaţia îţi pune la dispoziţie numeroase trasee şi sugestii de rute, completate cu descrieri şi fotografii de la alţi utilizatori. Un beneficiu interesant pe care îl oferă aplicaţia este posibilitatea de a genera un video cu activitatea pe care ai făcut-o, în care găseşti coordonatele GPS, altitudinea şi timpii din diferite puncte ale traseului.

QSun

E timpul să recomandăm o aplicaţie potrivită pentru vacanţele la mare. QSun este super utilă dacă preferi să îţi petreci concediile la plajă, deoarece îţi oferă sfaturi despre cum să te expui sănătos la razele UV, astfel încât să eviţi afecţiuni dermatologice cum ar fi arsurile solare sau cancerul de piele. Aplicaţia îţi oferă informaţii utile despre timpii petrecuţi sub acţiunea razelor solare, valorile indicelui UV, şi îţi reaminteşte când e timpul să te dai, din nou, cu loţiune de plajă. În plus, poţi afla care este vârsta reală a pielii şi cât de sănătoasă este cu ajutorul inteligenţei artificiale.

Din momentul în care îţi pregăteşti următoarea destinaţie, până în momentul în care picioarele tale se reîntâlnesc cu covoraşul din faţa casei, cu aplicaţiile recomandate în acest articol poţi transforma vacanţa într-o experienţă de nota 10.

Sursă foto: Pexels