Protejează oasele

În compoziţia merelor există două substanţe care,împreună,menţin sănătatea sistemului osos. Unul dintre compuşi previne apariţia osteoporozei,mai ales în cazul femeilor care sunt la post-menopauză,în timp ce al doilea întăreşte oasele şi măreşte densitatea osoasă.
 

Ţine sub control nivelul zahărului din sânge

Consumul constant al merelor poate ţine sub control diabetul,o afecţiune extrem de răspândită. Pectina din compoziţia acestor fructe oferă corpului acid galacturonic,care reduce nevoia de insulină.
 

Uşurează simptomele astmului în cazul copiilor

Un studiu efectuat recent arată că sucul natural de mere uşurează simptomele astmului în cazul copiilor. Acest efect benefic s-a observat în cazul celor care l-au băut în fiecare zi,spre deosebire de copiii care au băut doar o dată pe lună.
 

Previne mai multe tipuri de cancer

Alte cercetări efectuate de-a lungul timpului arată că substanţele din compoziţia merelor scad riscul apariţiei cancerului de ficat cu până la 57%,iar a celui mamar cu 44%. Specialiştii susţin că flavonoidele cunoscute sub numele de quercitină şi naringină din mere scad şi riscul apariţiei cancerului la plămâni.