În procesul producerii făinurilor rafinate sunt păstrate doar endospermele,apoi produsul este prelucrat pentru a deveni alb. Grâul integral şi făina din grâu integral au un termen de valabilitate mai mic faţă de faină albă şi o culoare gălbui-închis.

Dintre beneficiile grâului integral enumerăm:

1. Scade riscul apariţiei diabetului de tip II.

Grâul integral este o sursă excelentă de magneziu,mineral care joacă un rol important în activitatea enzimatică,ce rezultă în producerea glucozei şi a insulinei. Mai mult chiar,în urma unui studiu recent s-a ajuns la concluzia că persoanele care consumă grâu integral şi produse din făină integrală au riscul scăzut (cu 31%) de a dezvolta diabet de tip II,comparativ cu persoanele care consumă produse din făină albă.

2. Sprijină procesul digestiv.

Grânele integrale conţin fibre (solubile şi insolubile),importante pentru prevenirea constipaţiei şi pentru menţinerea unui echilibru între zaharurile din organism. 

Citeşte în continuare şi află beneficiile neaşteptate ale grâului integral AICI.