Când vine vorba de pierderea în greutate,oamenii pot încerca orice,câtă vreme cred că pot obţine rezultate rapide. Majoritatea celor care se hotărăsc să ţină o dietă drastică nu se gândesc la pericolele pentru sănătate la care se expun,oricât de ridicol ar părea.

De aceea,oamenii de ştiinţă care au studiat fenomenul,au făcut publice cele cinci diete pe care le consideră bizare,mai precis fără niciun temei ştiinţific,şi de care e mai bine să te fereşti.

Dieta pe bază de aer

Cei care se angajează să ţină această dietă se bazează că pot supravieţui câteva zile,poate şi mai mult,doar respirând. Adică să consume aer la discreţie.

Dieta fără gluten

Cura de slăbire care interzice orice urmă de glutenîn alimentaţie presupune eliminarea din meniu a produselor care conţin grâu,orz,secară,ovăz.

Dieta cu băuturi alcoolice

Statistic,tinerii sunt cei care cad pradă cel mai uşor alcoorexiei sau dietei cu băuturi alcoolice. Această dietă se bazează pe un consum exclusiv de alcool,eliminând complet alimentele din dieta zilnică. Practic,energia necesară pentru ca organsimul să funcţioneze este furnizată de caloriile din băuturile tari.

Dieta Dukan

Celebra dietă cu ajutorul căreia au slăbit multe vedete,presupune reducerea porţiilor şi renunţarea la carbohidraţi şi la grăsimi. Regimul Dukan cuprinde patru etape importante. În „etapa de atac“ se consumă doar proteine – de aceea apar frecvent tulburările de tranzit şi se recomandă administrarea laxativelor pentru a facilitata eliminarea toxinelor–,iar în „etapa de întărire“ se adaugă proteineleşi legumele. Cea de-a treia fază a dietei,„etapa de consolidare“,îţi permite să mănânci 100 de alimente,combinate după gust. Ultima etapă,„etapa de stabilizare“ presupune o alimentaţie normală,dar moderată.

Nutriţionistul Corina Zugravu spune că dieta Dukan în lumea medicală nu există. Este un regim care combină unele principii după care funcţionează alte diete.