În majoritatea familiilor se găteşte zilnic sau de 3-4 ori pe săptămână şi obişnuiesc să ia masa cu întreaga familie zilnic.

Atunci când vine vorba de alegerea ingredientelor, femeile preferă să se concentreze pe calitatea, prospeţimea şi naturaleţea lor, capitol unde nu este loc pentru compromisuri.

O bună parte dintre femei consideră că au standarde înalte când vine vorba de ingredientele utilizate la gătit. Însă sunt dispuse să acorde mai mult timp preparării şi curăţeniei, atunci când copiii participă şi ei la gătit şi chiar să renunţe la unele reguli si să facă mici compromisuri (servirea mesei în faţa televizorului sau unele jocuri în timpul acesteia), de dragul armoniei în familie.

Abundenţa de alimente oferită de fiecare anotimp este completată de unul din cele mai des utilizate ingrediente în reţetele de acasă, printre care se regăseşte şi uleiul din floarea soarelui. Unisol este primul ulei din România obţinut din prima presare a seminţelor de floarea soarelui, fără a interveni cu alte procese suplimentare, pentru a păstra prospeţimea materiei prime într-un gust echilibrat, care pune în valoare orice preparat.

Unisol îşi încurajează consumatoarele să se concentreze pe aspectele cu adevărat importante, precum originea naturală a ingredientelor folosite, chiar dacă, în ceea ce priveşte restul lucrurilor mărunte, aleg să facă uneori compromisuri, pentru armonia familiei.

Asadar, fă alegeri naturale şi vei avea parte doar de savoare în mâncare. E uşor, cu o picătură de răbdare şi o picătură de Unisol!

*Studiul Obiceiuri privind gătitul în familie a fost realizat de Unisol prin intermediul platformei iVox, în luna octombrie 2017, pe un eşantion reprezentativ de 500 de respondente utilizatoare de Internet, căsătorite, cu copii, cu vârsta între 30 şi 45 de ani.