Celulita este o infecţie a pielii provocată de bacteriile staphylococcus sau streptococcus care care pătrund în piele prin răni deschise. Din fericire, celulita nu este contagioasă şi poate fi tratată în primă fază cu antibiotice. În caz contrar, se va răspândi şi pe alte părţi ale corpului şi va deveni o adevărată ameninţare de care femeile vor scăpa mai greu.

Sistem imunitar scăzut

Această problemă reprezintă un risc de a dezvolta celulită. De asemenea, bolile precum diabetul, hepatita, problemele de ficat pot fi o cauză a pătrunderii infecţiei sub piele. Administrarea de medicamente care conţin corticosteroid pot slăbi sistemul imunitar, făcând organismul mai vulnerabil în faţa bacteriilor.

Limfedema

Aceasta este o boală a vaselor limfatice care se caracterizează prin umflarea picioarelor, călcâielor, degetelor, dar şi al capului sau al gâtului. În aceste condiţii, pielea poate crăpa, iar infecţiile pătrund mai uşor.

Piciorul atletului

O infecţie micotică iritantă, piciorul atletului nu îi afectează doar pe sportivi, ci pe orice persoană. Ciuperca poate apărea când pielea de pe talpă intră în contact cu o suprafaţă umedă. Bacteria poate pătrunde prin rană şi ajunge în partea de sus a  picioarelor, ducând la apariţia celulitei.

Rănile

Bacteria are nevoie de o rană deschisă pentru a se instala sub piele şi poate fi vorba de o arsură sau de o simplă zgârietură.