AvocadoEste sursă bogată de grăsimi sănătoase şi antioxidanţi,cei din urmă luptă împotriva radicalilor liberi care afectează ADN-ul şi provoacă creşterea celulelor canceroase. Avocado mai conţine şi vitaminele C şi E,dar şi caroteroizii (betacaroten,alfacaroten şi zeaxantină),care previn cancerul de sân şi de colon. Bucură-te de acest fruct delicios incluzându-l în salate sau smoothie-uri.

Ananas

Unul dintre fructele anticancerigene iubite de toată lumea este,fără îndoială,ananasul. Acest fruct exotic conţine bromelaină,o enzimă care descompune proteinele şi combate celulele canceroase. În plus,bromelaina are proprietăţi antiinflamatoare şi anticoagulante,care combat eficient durerea şi întăresc imunitatea. Asta înseamnă că fructul este benefic şi pentru oamenii care suferă de artrită.

StruguriCompusul natural-resveratrol-care se găseşte în cantităţi mari în coaja strugurilor roşii şi negri reduce riscul de a dezvolta diferite forme de cancer. Efectele strugurilor nu numai că sunt pozitive împotriva cancerului de colon,ci reduc şi riscul de a dezvolta cancer mamar sau de prostată.

MerişoarePrintre cele mai bune fructe anticancer sunt merişoarele,care sunt bogate în antioxidanţi,în special antocianină,care reduc semnificativ radicalii liberi din ADN,care pot provoca cancer. În plus,şi vitamina C previne cancerul iar ea se găseşte în abundenţă în acest fruct mic şi delicios. Include merişoarele în dieta ta sub formă de piure sau mănâncă-le ca pe gustare.

Credit foto:www.steptohealth.com