„Abia aştept să ajung acasă“ sau „Nu pot să fac faţă“

Anxietatea socială a devenit extrem de comună în zilele noastre, aşa că unii oameni care suferă de această afecţiune psihologică sunt destul de chinuiţi. Ei preferă să se retragă în universul lor, acolo unde se simt confortabil în loc să socializeze cu oamenii şi să le acorde încredere. Tot ei au cel mai mult de pierdut deoarece, din cauza bolii de care suferă, au tendinţa să se retragă din competiţii, concursuri sau orice fel de provocare care îi poate ajuta să evolueze profesional.

„Mi-am amintit să fac toate lucrurile de pe listă?“

Dacă te gândeşti prea mult la ce ai de făcut sau la ce ţi-ai fi dorit să faci dar nu ai avut timp şi nici posibilitate, nu vei reuşi decât să ai parte de o stare de insomnie profundă. Asta pentru că, în tot acest timp de gândire, rişti să te împovărezi cu griji, multe dintre ele fiind inutile. Acesta este primul semn al paranoiei.

„Trebuie să merg pe un singur drum pentru a avea succes“

Dacă te gândeşti că doar într-un singur mod vei avea succes, nu vei reuşi să îţi duci la bun sfârşit toate planurile. Aminteşte-ţi că autolimitarea şi impunerea unor bariere te împiedică să ajungi acolo unde îţi doreşti. Acordă-ţi mai multă încredere în tine şi fii tu cea care face primul pas.

„Oare sunt iubită aşa cum mi se spune că sunt?“

Asta e una dintre cele mai dificile întrebări pentru că atunci când vine vorba de planul afectiv, fiecare din noi avem slăbiciuni. Ne gândim la iubit, la membri familiei sau la cei pe care îi credeam prieteni şi, deodată, realizăm că nu mai sunt. Dacă treci printr-o astfel de situaţie, încearcă să te îndepărtezi de persoanele toxice din viaţa ta şi să încerci să nu mai depinzi de ele. Sentimentul de apartenenţă este pe atât de frumos, pe atât de periculos.

Sursă foto:
www.weedist.com