1. Amâni curăţenia

Cureţi imediat aragazul după ce l-ai murdărit cu mâncare sau de-abia după câteva zile? Chiar dacă te grăbeşti, dacă laşi mâncarea să se usuce, îţi va lua mai mult timp să o cureţi. Ceea ce ai fi putut face în 15-20 de secunde îţi va lua 20-30 de minute. Aşa că nu lăsa pe mâine ce poţi face azi!

2. Începi din locul greşit

Nimeni nu vrea să petreacă mai mult timp făcând curăţenie decât ar trebui. Dacă începi din locul greşit, va trebui să te întorci şi să ştergi din nou murdăria. Scapă de dezordine prin a începe să scoţi din cameră lucrurile de care nu mai ai nevoie. Donează-le sau depozitează-le într-un spaţiu conceput pentru aşa ceva. Dacă începi să cureţi podeaua şi şterge praful de pe tavan şi de pe mobilă, va trebui ca la final să cureţi iar podeaua, aşa că mai bine fă invers.

3. Foloseşti produsele de curăţare nepotrivite

Produsele de curăţare care nu sunt suficient de puternice te vor face să îţi pierzi timpul şi tot nu vei obţine rezultatul dorit. Ţi s-a întâmplat vreodată să speli hainele şi să observi la final că petele nu au fost îndepărtate? Acest lucru înseamnă că nu ai folosit produsele potrivite. Dacă doreşti să reducei cantitatea chimicalelor regăsite în produsele destinate curăţeniei, poţi opta pentru cele din ingrediente naturale.

4. Instrumente de curătenie murdare

Dacă instrumentele de curăţare nu sunt igienizate în mod corespunzător, poţi împrăştia bacterii în întreaga locuinţă. Folosite în mod necorespunzător, bureţii de bucătărie de exemplu devin mediul ideal de înmulţire al bacteriilor precum Salmonella sau E.coli. Spală periodic obiectele destinate curăţeniei şi dezinfectează-le cu spirt şi încearcă să ai seturi separate pentru bucătărie şi pentru baie.