Nu te prezinţi aşa cum trebuie

Într-adevăr, poate nu e cel mai uşor lucru să te prezinţi în faţa necunoscuţilor, dar dacă tot eşti pusă în această postură, profită de ocazie şi fă impresie bună. Pentru început, salută pe toată lumea şi fă contact vizual, nu te uita în jos sau în altă direcţie când vorbeşti cu cineva. Persoana ar putea percepe că nu eşti sociabilă sau că nu eşti interesată.

Uiţi numele

De fiecare dată când cunoşti o persoană nouă, îi uiţi imediat numele. Poţi pune acest lucru pe seama memoriei proaste, dar aceasta nu este o scuză. Dale Carnagie, au cunoscut autor american de cărţi despre auto-cunoaştere spune că numele unei persoane este pentru ea cel mai dulce sunet din orice limbă. Există tehnici simple care îţi pot fi de folos în memorarea numelor. De exemplu, după ce ai făcut cunoştinţă cu cineva, repetă-i numele de câteva ori când i te adresezi, încât acesta îţi va rămâne automat întipărit în memorie.

Te pui în centrul atenţiei

Dacă vrei să captezi toată atenţia interlocutorului tău, nu e necesar să îi vorbeşti încontinuu despre tine, căci vei obţine exact efectul opus. Mai degrabă adresează-i întrebări şi menţine dialogul viu, nu îl transforma într-un monolog care pare că nu mai are sfârşit. Vei reuşi să captezi atenţia oamenilor dacă le vei arăta că te interesează şi punctul lor de vedere.

Îi vorbeşti de rău pe alţii

A vorbi despre alte persoane în lipsa lor, este nu doar lipsă de respect, ci şi o modalitate de a face oamenii să se îndepărteze de tine. Oamenii tind să fugă de cei care au mereu ceva de comentat negativ despre alţii şi se gândesc că la un moment dat, chiar dacă pe moment îţi vor fi confidenţi, le va veni şi lor rândul. Încearcă să nu îi judeci pe ceilalţi şi să îţi foloseşti energia pentru a te concentra asupra ta, devenind o persoană mai bună decât cea care ai fost ieri. Învaţă să vezi în oameni cele mai bune lucruri şi evită să faci remarci negative.