Mierea şi iaurtul sunt ingrediente clasice într-o mască facială, dar a venit timpul să mai folosim şi altceva în rutina de îngrijire, care pot fi foarte uşor combinate.

Camu camu

Camu camu este un fruct cu multiple proprietăţi şi are cea mai mare concentraţie de vitamina C dintre toate fructele – de 60 de ori mai multe decât portocala, vitamine, minerale şi antioxidanţi ca acidul elagic, care are proprietăţi antioxidante şi care luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi. Adaugă fructul camu camu (pudră) în rutina de îngrijire a pielii.

Ulei de baobab

Baobabul, cunoscut şi sub denumirea de ”copacul vieţii” – trăieşte 500 de ani. Uleiul de baobab este o sursă nogată de substanţe nutritive esenţiale pentru piele: vitamine (A, E şi F), minerale, antioxidanţi şi acizi graşi Omega-3, Omega-6 şi Omega-9. Acest ulei este absorbit rapid de tegument, nu blochează porii şi nici nu lasă un aspect de ten gras.

Spirulina

Spirulina este ingredientul care nu trebuie să lipsească din rutina de îngrijire a pielii. datorită proprietăţilor antioxidante şi antiinflamatoare, spirulina luptă împotriva radicalilor liberi (ei sunt cei care accelerează procesul de îmbătrânire). În plus, spirulina stimulează regenerarea celulară şi previne acneea.

Maca

Maca sau ”ginseng andin” este o plantă bogată în proteine, ea fiind folosită şi în rutina de îngrijirii a pielii, unghiilor şi părului, dar şi în remedii naturale. Studiile recente au arătat că maca are capacitatea de-a stimula producţia de colagen.

Toate aceste ingrediente pot fi incluse în măşti faciale naturale. În funcţie de problema dermatologică pe care o ai sau pe care vrei să o previi, include-le în rutina ta de îngrijire a pielii.

Credit foto: www.kalamira.com