Oricare ar fi cauza,corpul trimite semnale. Ceva se întâmplă cu starea de sănătate şi trebuie să iei măsuri. Înainte de a lua orice fel de medicament pentru a atenua durerile de genunchi,cel mai bine este să mergi la un specialist pentru prescrierea tratamentului adecvat.

Dureri de genunchi cauze - Iată ce vor să spună genunchii prin durere:

1. Dureri de genunchi cauze - Nu merge pe scări

Atunci când genunchii ţipă la tine prin durere,probabil că eviţi să mergi pe jos sau să urci scările. Cauzele care duc la durerea de genunchi pot fi:defecte congenitale,trauma sau tulburări metabolice.

Dureri de genunchi cauze - Durerile de genunchi care apar atunci când urci scările ar putea fi un semn precoce al unei boli numite osteoartrita genunchiului,care afectează în primul rând cartilajul.

Osteoartrita este o afecţiune cronică comună. Acest lucru înseamnă că durerea ar putea dura mai mult timp în articulaţii. De asemenea,se manifestă prin inflamaţie,căldură şi mobilitate limitată. Pentru prevenirea acestei afecţiuni este important să nu faci mişcare excesivă. Alte cauze care ar duce la dezvoltarea bolii sunt vârsta,ereditatea,greutatea sau leziunile.

2. Dislocarea genunchiului

Dureri de genunchi cauze - Atunci când se produce fisura rotulei este posibil să se fi rupt menisculul. Acest lucru se întâmplă frecvent la persoanelecare fac sport. În plus,în acest caz ar putea fi nevoie şi de o intervenţie chirurgicală.

Menisculul este format din două discuri cartilaginoase,care sunt în forma literei C. Acestea sunt situate între femur,tibie şi rotulă. În plus,menisculul ajută la stabilizarea genunchiului,iar dacă se rupe,are nevoie de un bandaj pentru a-l menţine stabil şi pentru a preveni deteriorarea ţesuturilor şi muşchilor.

3. Dureri de genunchi cauze - Amorţirea genunchilor

Sciatica provoacă senzaţie de amorţeală şi furnicături. Cu toate că nu este în mod specific o boală a genunchiului,este afectat nervul sciatic,care porneşte de la nivelul coloanei vertebrale şi coboară în jos pe partea din spate a piciorului.

Atunci când acest lucru se întâmplă,durerea este atât de puternică încât persoanei în cauză îi este imposibil să se mişte. Pentru a reduce inflamaţia,poţi aplica gheaţă pe zona afectată,mai ales pentru primele 48-72 de ore. În plus,această problemă de sănătate trece,dar poate reveni.

  

4. Simţi că arde genunchiul

  

Dureri de genunchi cauze - La fel ca sciatica,cheagurile de sângepot cauza dureri în spatele genunchiului,însoţite de căldură. Cheagurile pot fi cauzate de obezitate,menopauză,o fractură de os,cădere,un accident,sarcina,imobilitatea. Senzaţia de căldură şi durerea din spatele genunchiului sunt semne de avertizare,care spun că în zona genunchilor se formează un cheag.

De cele mai multe ori,durerile ne trimit semne şi ne spun că ceva nu este bine cu organismul. Tot ce trebuie să facem este să fim mai atente,deoarece se pot agrava şi ar fi prea târziu pentru găsirea celui mai bun tratament. În plus,orice durere ai avea,este recomandat să mergi să te vadă un doctor.

Credit foto: steptohealth.com