Fiecare femeie are o pereche de jeanşi favoriţi,pe care nu i-ar mai da jos niciodată. Însă,pentru a-i menţine aşa cum i-ai cumpărat,iată câteva lucruri pe care nu ar trebui să le faci blugilor tăi.

Nu-i spăla prea des

Blugii nu trebuie spălaţi după fiecare purtare,decât în cazul în care i-ai murdărit sau ai vărsat ceva pe ei. Atunci când îi speli prea des,blugii se decolorează şi îşi pierd forma.

Nu-i spăla în apă fierbinte

Apa fierbinte poate deteriora fibrele din care sunt făcuţi jeanşii tăi,lucru care duce la tocirea acestora mult mai repede. De asemenea,atunci când îi bagi la spălat,întoarce blugii pe dos,mai ales dacă au o culoare închisă.

Calcă-i la o temperatură medie

La fel ca şi în cazul spălatului,atunci când calci jeanşii nu trebuie să setezi o temperatură prea ridicată,pentru că nu vei face altceva decât să îi deteriorezi. Poate că pe moment nu se va observa acest lucru,însă în timp,cu cât îi vei purta mai mult,cu atât jeanşii tăi se vor rări mai repede,făcându-i imposibili de purtat.

Optează pentru un detergent lichid

În general,toate tipurile de detergent conţin chimicale care înăspresc hainele şi le fac să îşi piardă culoarea. Dacă te-ai hotărât să investeşti într-o pereche de blugi,atunci este esenţial să le acorzi toată atenţia. Aşadar,optează pentru un detergent lichid sau spală-ţi blugii la curăţătorie,pentru că produsele de curăţare a hainelor nu sunt atât dure.