4 lucruri pe care trebuie să le faci primăvara pentru sănătatea câinelui tău

1 caine floare jpg jpeg

Pregăteşte-ţi câinele pentru noul sezon cu ajutorul acestei liste de primăvară, care conţine sfaturi de îngrijire pentru menţinerea sănătăţii amicului tău patruped.

În sfârşit, mult aşteptatul sezon de primăvară a sosit, iar vremea caldă şi soarele sunt aici pentru a ne asigura bunăstarea noastră şi a prietenilor canini. La fel cum îţi pregăteşti casa, cu o curăţenie generală de primăvară, este necesar să acualizezi şi „lista” de verificare periodică a sănătăţii câinelui tău.

Citeşte mai departe 4 sfaturi practice care îţi pregătesc câinele pentru această schimbare de anotimp.

Deparazitarea internă şi externă

Dacă prietenul tău patruped nu a avut probleme cu puricii sau căpuşele pe tot parcursul anului, înseamnă că ai avut grijă de el cum se cuvine. Acum este momentul pentru noi măsuri, pentru că vremea caldă este semnalul care indică necesitatea administrării produselor de uz extern în tratarea infestaţiilor. Medicul veterinar îţi va indica schema potriviă pentru deparazitarea internă şi externă. Şi cum distanţarea socială este necesară în această perioadă, poţi cumpăra produsele online. Ai aici o variantă. De asemenea, după fiecare plimbare în aer liber a câinelui tău, verifică-l de căpuşe pentru a putea fi îndepărtate imediat, dacă este cazul.

Vaccinurile de rutină

Vremea mai caldă este, de asemenea, indicatorul perfect pentru a începe administrarea preventivă a medicamentelor împotriva viermilor cardiaci, asta dacă animalul tău de companie nu le ia deja pe tot parcursul anului, cum este de altfel recomandat.

Fă-i o programare la medicul veterinar pentru o verificare de primăvară a schemei de vaccinuri de rutină împotriva bolilor comune de sezon precum Lyme, rabia sau leptospiroza, care tind să crească alarmant odată cu temperatura de afară.

Zgardă şi lesă noi

Pentru că şi câinele tău merită răsfăţat, îi poţi cumpăra zgardă şi lesă noi pentru această primăvară. Este indicat să achiziţionezi pentru amicul tău o zgardă şi o lesă confecţionate dintr-o piele naturală, ori dintr-un material moale dotat cu zale metalice pentru o rezistenţă mai mare în timp.

Kit-ul de prim ajutor

Siguranţa câinelui tău este pe primul loc, iar crearea unui kit de prim ajutor pentru acesta este absolut necesară. Cumpără o trusă medicală care să conţină produse utile de îngrijire importante pentru tratarea patrupedului în urma unor accidente minore.

Acest kit de prim ajutor ar trebui să conţină plasturi rezistenţi la apă, serveţele umede pentru curăţarea pielii, şerveţele uscate, dispozitiv de îndepărtare a căpuşelor, bandaje elastice, pensetă, apă oxigenată, unguent cu antibiotic şi un bandaj pe rolă. Mai multe detalii despre kit-ul de prim ajutor pentru câini şi pisici poţi afla aici.

Sfaturi în contextul coronavirusului

În contextul actual al pandemiei de COVID-19 este bine să fii informat cu privire la predispoziţia câinilor şi pisicilor la infectarea cu noul coronavirus. Medicii le transmit proprietarilor de animale de companie să nu se alarmeze, deoarece nu există studii concrete care să arate că aceştia ar fi o posibilă sursă de infecţie pentru om. În schimb, animăluţele se pot infecta de la oameni şi trebuie să le protejăm. Aceleaşi studii arată că pisicuţele sunt mai expuse infectării decât câinii, însă măsurile de prevenţie trebuie să existe deopotrivă.

Nu este cazul să le punem mască chirurgicală sau botoşei în picioare, dar cu siguranţă trebuie să acordăm mai multă atenţie igienei în această perioadă. Este absolut necesară evitarea locurilor aglomerate. Plimbă-ţi câinele în apropierea locuinţei şi ai grijă să nu mănânce obiecte aruncate pe jos. De asemenea, spală-l pe lăbuţe şi botic după fiecare ieşire în aer liber.

Respectă aceste sfaturi utile şi vei avea parte de o primăvară fericită alături de cel mai credincios prieten al tău!

FOTO: Pixabay