Ce modalitate mai bună de a scăpa de alimentele cu termen de valabilitate aproape de limită,decât să le incluzi în măşti de ten atât de apetinsante încât le mănânci cu ochii?

Pentru ten gras

Ingrediente:

1 gălbenuş de ou

1 lingură de miere

1 lingură de ulei de masline

1/2 ceaşcă fulgi de ovăz

Nu eşti un mare fan de micului dejun? Pune toate aceste ingrediente hrănitoare într-un mixer şi prepară tratamentul ideal pentru faţa ta. Fulgii de ovăz şi gălbenuşul de ou luptă cu tenul gras,în timp ce mierea şi uleiul de măsline hidratează. Aplică masca pe tenul curăţat, lasă să acţioneze timp de 15 până la 20 de minute şi clăteşte cu apă călduţă. Usucă şi aplică o cremă hidratantă obişnuită.

Pentru tratarea coşurilor

Ingrediente:

1 lingură suc proaspăt de portocale

1 lingură bicarbonat de sodiu

Aceasta reţetă simplă conţine doar 2 ingrediente,însă face minuni pentru tenul cu probleme. În timp ce bicarbonatul de sodiu ajută la exfolierea pielii,sucul de portocale închide porii şi conferă luminozitate. Combină ingredientele şi aplică un strat subţire pe faţă şi pe gât. Lasă să acţioneze 20 de minute,timp în care nu întorci capul. Clăteşte,usucă şi aplică o cremă hidratantă!

Pentru ten uscat

Ingrediente:

1/2 cană de castravete tocat

1/2 cană de avocado tocat

1 albuş

2 linguriţe lapte praf

Dacă ai tenul uscat,mascaaceasta este ideală pentru sezonul rece. Combină toate ingredientele într-un blender până obţii o consistenţă păstoasă. Aplică în mişcări ascendente circulare pe faţă şi pe gât,şi lasă să acţioneze 30 de minute. Clăteşte cu apă caldă,apoi cu apă rece.

Pentru ten luminos

Ingrediente:

1/2 cană de cuburi papaya necoaptă

1 linguriţă de iaurt simplu

1 linguriţă de miere

Această mascăluptă contra hiperpigmentării prin stimularea circulaţiei şi exfolierea pielii. Amesteci ingredientele într-un mixer,până obţii o consistenţă bună. Aplică şi lasă să acţioneze timp de 10 minute. Clăteşte cu apă rece,usucă şi dă-te cu cremă,ca de obicei.